Argentinac u Pariz stigao autom iz Barcelone i zaradio 79.000 eura

Radiosarajevo.ba
Argentinac u Pariz stigao autom iz Barcelone i zaradio 79.000 eura
Foto: AFP / Marco Trungelliti
Novak Đoković se plasirao u drugo kolo, Rafaela Nadala je zaustavila kiša, ali pravi heroj drugog dana Roland Garrosa je - Marco Trungelliti.

Priča o ovom argentinskom teniseru je zanimljiva, jer se Trungelliti, nakon što je ispao u kvalifikacijama, zaputio kući u Argentinu.

Bio je na aerodromu u Barceloni, kada mu je zazvornio telefon. Na drugoj strani telefonske veze bili su organizatori, koji su mu ponudili nastup u prvom kolu kao lucky loseru.

U tom trenutku Argentinac se nalazio s porodicom na aerodromu. Nije se dvoumio, sjeo je u automobil iz iz Barcelone se zaputio u Pariz.

Marco Trungelliti - undefined

Foto: Twitter: Marco Trungelliti

Stigao je 10 minuta prije ponoći. Odmorio desetak sati i izašao na teren u meču prvog kola protiv Australca hrvatskih korijena  Bernarda Tomića-

U četiri seta ga je uspio pobijediti (6:4, 5:7, 6:4, 6:4) i izboriti plasman u drugo kolo.

U drugom kolu ga očekuje Italijan Marco Cecchinato. No, bez obzira na ishod tog meča, Trungelliti je zaradio 79.000 eura. Vrijedilo se za taj novac vratiti iz Barcelone... 

Meč je na rasporedu sutra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije