Zmajevi večeras u grotlu Mejdana traže pobjedu za baraž

Radiosarajevo.ba
Zmajevi večeras u grotlu Mejdana traže pobjedu za baraž
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u tuzlanskom Mejdanu dočekati reprezentaciju Švicarske u posljednjem kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. godine igrati u Njemačkoj i Danskoj.

Našoj reprezentaciji večeras je dovoljan i remi kako bi izborila plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo. Podsjetimo, Zmajevi su u srijedu upisali veliki trijumf protiv Švicarske u St. Gallenu, a večeras će u rasprodanom tuzlanskom Mejdanu pokušati potvrditi pobjedu iz St. Gallena i osigurati prvo mjesto u grupi koje vodi u baraž za Svjetsko prvenstvo.

"Sutra nas očekuje jedna veoma teška utakmica. Osjetili smo protivnika u Švicarskoj, ali sigurno je da će oni pokušavati s nekim drugim formacijama kako bi dostigli rezultat, odnosno kako bi nas pobijedili u Mejdanu. Ja mislim da ovo što mi želimo i naš trud pokazuju sve uslove da uspješno završimo ove kvalifikacije. Ne bih da se vraćamo u neku lošu historiju, kako je to izgledalo prije. Od početka nam je fokus da se okrenemo ka sebi, a ne ka protivniku, kako bismo individualnim radom postigli duh kolektiva i spremili se za velike rezultate", rekao je uoči utakmice selektor našeg nacionalnog tima Bilal Šuman.

Sličnog je mišljenja i najiskusniji rukometaš u našoj reprezentaciji i kapiten Zmajeva Mirsad Terzić.

"Mogu da kažem da smo zadovoljni prvom utakmicom u Švicarskoj, ali moje mišljenje o njima nije se promijenilo. Smatram da su jako opasni i nezgodni, sada znamo i da su bezobrazni i arogantni. Razmišljamo samo o bodovima i samo to nas zanima, te bih pozvao na oprez sve saigrače. Ne smijemo se opustiti, jer nemamo prostora za to", istaknuo je Terzić.

Zmajevi će i večeras biti bez tri izuzetno važna igrača, zbog povreda Bilal Šuman neće moći računati na Nikolu Prcu, Senjamina Burića i Ivana Karačića. Kod Švicaraca ni večeras neće biti Andyja Schmida koji je vjerovatno i najbolji srednji bek na svijetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije