Fyllingen u finišu srušio Vogošću: Sutra prilika za popravni

Radiosarajevo.ba
Fyllingen u finišu srušio Vogošću: Sutra prilika za popravni
Vogošća je večeras u 1/16 finala Challenge Cupa u dvorani Amel Bečković dočekala norveški Fyllingen.

Gosti su sjajno otvorili susret i već u prvoj minuti su postigli dva gola i stigli do prednosti od 2:0. Iako se činilo da su gosti dosta nadmoćniji, Vogošća je uspjela uspostaviti ravnotežu na terenu, te se rezultatski približiti gostima, ali je ipak iskusna ekipa Fyllingena stvorila u devetoj minuti prednost od četiri gola, 7:3, pa je trener domaćih Senad Skopljak bio prinuđen pozvati minutu odmora.

U nastavku prvog dijela, gosti su nastavili sa čvrstom igrom u odbrani dok se domaća ekipa mučila u napadu. Gosti su iskoristili svaku priliku da ugroze gol domaćih tako da je prednost Fyllingena u 15. minuti iznosila šest golova, 11:5.

Vogošća je nakon tog perioda počela da se oslobađa pritiska gostiju, a onda u 24. minuti je stigla na gol zaostatka, bilo je 15:14, pa je trener gostiju Andreas Gjeitrem tražio minutu odmora kako bi spriječio seriju Vogošće. Minutu prije odlaska na odmor Vogošća je izjednačila na 17:17 da bi potom uspjeli odbraniti posljednji napad gostiju u prvom dijelu nakon čega je Osmanhodžić donio prednost domaćinu na poluvremenu, 18:17.

Vogošćani su nastavili sa dobrom igrom i u drugom dijelu susreta. U 35. minuti prednost ekipe Senada Skopljaka iznosila je jedan pogodak da bi gosti uspjeli iskoristiti dvije nepreciznosti domaćih i doći do preokreta, ali njihovo vodstvo nije dugo trajalo jer su domaći napravili dodatne napore i uspjeli da dođu do dva pogotka prednosti u 40. minuti, 25:23.

Do 40. minute igre Vogošća je izgledala vrlo dobro i nije dozvoljavala gostima iz Norveške da se razigraju. Treba istaći da je i golman domaćih Mirza Haseljić dobro branio, pa je Vogošća na ulasku u posljednjih deset minuta imala dva gola prednosti, 30:28.

Gosti u 51. minuti dolaze do poravnanja 30:30, a potom u narednih pet minuta vidjeli smo po jedan pogodak na obje strane, pa su u posljednjih pet minuta ekipe ušle rezultatski izjednačene. Nedostajalo je u tim momentima sreće na strani domaćih jer su gosti u dva navrata stigli do pogotka uz dosta sreće dok na drugoj strani je sreća okrenula leđa domaćim rukometašima. Konačan rezultat glasio je 35:33 za tim uz Norveške.

U timu Vogošće Bosić i Geko su postigli po sedam golova dok su Kreso i Osmanhodžić dodali po šest. Haseljić je imao šest odbrana. Kod Fyllingena najefikasniji je Tore Andre Lunde sa osam golova.

Revanš je na programu sutra od 17 sati u dvorani Amel Bečković u Vogošći. Mostarski Zrinjski već je izborio plasman u osminu finala, pobjedom protiv gruzijskog Batumija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije