Uspješna prva provjera bh. rukometaša: Ubjedljivo savladana Saudijska Arabija

Radiosarajevo.ba
Uspješna prva provjera bh. rukometaša: Ubjedljivo savladana  Saudijska Arabija
Foto: RSA / Ilustracija

Rukometna reprezentacija BiH, koja je u ponedjeljak počela pripreme za debitantski nastup na Evropskom prvenstvu, imala je uspješnu prvu provjeru.

Naime, bh. rukometaši su večeras na Ilidži savladali Saudijski Arabiju s ubjedljivih 38:24 (19:12), javlja Anadolu Agency (AA).

Selektor Bilal Šuman iskoristio je priliku da pruži šansu što većem broju rukometaša. Bez obzira na to, bh. tim je odigrao odličnu utakmicu i upisao pobjedu od čak 14 golova razlike.

Najefikasniji u satsavu BiH bio je Ibrahim Haseljić sa sedam golova, a pratili su ga Marko Panić i Vladimir Vranješ sa po četiri.

BiH će se do 30. decembra pripremati na Ilidži, nakon čega će uslijediti dva dana pauze i ponovno okupljanje 2. januara. Uslijediće odlazak u Poreč na završnu fazu priprema, tokom koje će odigrati kontrolne utakmice protiv domaćina Hrvatske i Katara.

BiH će na Evropskom prvenstvu 2020. godine u Austriji, Švedskoj i Norveškoj igrati u grupi “D“. Rivali u Trodnheimu bh. timu će biti domaćin Norveška, Francuska i Portugal. EURO 2020. održaće se od 9. do 26. januara naredne godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije