Uoči duela sa bh. rukometašima: Švicarska savladala Srbiju

Anadolija
Uoči duela sa bh. rukometašima: Švicarska savladala Srbiju
Rukometna reprezentacija Švicarske, koja će u januaru naredne godine odigrati dvomeč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv BiH, u prijateljskoj utakmici na turniru “Yellow cup“ u petak uvečer savladala je Srbiju rezultatom 32:28 (18:15).

Istina važno je napomenuti da je Srbija, koja se priprema za Europsko prvenstvo 2018. u Hrvatskoj, igrala značajno oslabljena bez nekoliko povrijeđenih igrača i rukometaša koji imaju klupske obaveze u njemačkoj Bundesligi.

U polufinalu 46. izdanja “Yellow cupa“ u Wintherturu domaća selekcija je dominirali većim dijelom utakmice. Gosti su tek jednom vodili sa 3:2 i u dva navrata imali egal.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Lukas von Deschwanden sa 11 golova, dok je Lucas Meister dodao šest. Srbiju je predvodio Petar Đorđić sa deset pogodaka. U večerašnjem finalu “Yellow cupa“ Švajcarska će se sastati sa Rusijom, koja je pobijedila Rumuniju sa ubjedljivih 25:18.

Švicarska i BiH nalaze se u grupi “6“ kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. godine održati u Njemačkoj i Danskoj. Nakon prva dva kola BiH i Estonija imaju po dva boda, dok je Švajcarska bez bodova, ali i bez odigrane utakmice. Švajcarce prije duela sa bh. timom 10. i 13. januara, čeka dvomeč sa Estoncima 3. i 7. januara 2018. godine.

Samo prvoplasirana reprezentacija iz grupe plasiraće se u baraž za SP. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije