Održan žrijeb: Ako rukometaši BiH prođu u baraž borit će se protiv Norveške

Radiosarajevo.ba
Održan žrijeb: Ako rukometaši BiH prođu u baraž borit će se protiv Norveške
Rukometaši Bosne i Hercegovine, koji još uvijek čekaju odgovor EHF-a, ukoliko prođu u baraž za plasman na Svjetsko rukometno prvenstvo 2019. godine borit će se s reprezentacijom Norveške.

To je odlučeno današnjim žrijebom baraža za rukometni Mundijal, u okviru kojeg bi se i naša reprezentacija trabala boriti za mjesto među najboljim rukometnim reprezentacijama svijeta u Njemačkoj i Danskoj 2019. godine.

Odlučeno je i da će prvi susret BiH ili Švicarske s Norveškom biti odigran u Norveškoj 8. juna, dok će uzvrat biti odigran u zemlji druge reprezentacije 14. juna ove godine.

Podsjećamo, reprezentacija Bosne i Hercegovine je na terenu izborila plasman iz kvalifikacione grupe 6, ali je u posljednjoj utakmici protiv Švicarske (21:15) zaigrao Tomislav Nuić kojeg greškom delegata nije bilo u zapisniku.

Švicarci su uložili žalbu koju je EHF usvojio te je pokrenuo istrahu, ali još uvijek nije donio konačnu odluku o tome koja će reprezentacija igrati u baražu za SP. Ostaje da se vidi da li će BiH ili Švicarska putovati u baraž, a Rukometni savez BiH ima rok do 31. januara da pošalje svoj izvještaj u sjedište EHF-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije