U sjajnoj atmosferi u Tuzli ponovo pala Finska, Zmajevi korak bliži Euru

A. S.
U sjajnoj atmosferi u Tuzli ponovo pala Finska, Zmajevi korak bliži Euru
Arhiv / Još jedan sjajan nastup rukometnih Zmajeva

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je i treću pobjedu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Danas u Tuzli, u sjajnoj atmosferi u Mejdanu, naši rukometni Zmajevi pobijedili su Finsku (31:19) i ostali u utrci za prva dva mjesta koja vode direktno na Euro (na Euro idu i četiri najbolje trećeplasirane selekcije iz osam grupa, op. a.).

Puleni Bilala Šumana od prve minute su nametnuli svoj tempo i polako rešetali mrežu naših gostiju, ali i povećavali razliku. na poluvrijeme smo otišli sa šest razlike (16:10).

U drugom dijelu, Zmajevi nošeni sjajnim navijačima u Mejdanu, povećevali su prenost, a u 51. minuti na semaforu je bilo 10 razlike (26:16). 

 Zmajevi korak bliži Euru nakon pobjede nad Finskom - undefined

Foto: EPA-EFE:  Zmajevi korak bliži Euru nakon pobjede nad Finskom

Nakon toga,  Šuman je dao šansu mladim igračima koji su držali igru u svojim rukama i bez većih problema meč priveli kraju.

Golman Benjamin Burić ponovo je bio na visini zadatka. Nakon 14 odbrana u Finskoj, danas je upisao jednu manje. U našem timu istakao se Dino Hamidović koji je postigao šest golova i proglašen je za igrača utakmice. Dejan Malinović dodao je pet.

Nešto ranije u našoj grupi Češka je uspjela u gostima pobijediti Bjelorusiju 26:24 i dodatno zakomplicirati situaciju u našoj grupi. 

Sada nakon četiri odigrana kola, BiH i Češka imaju po šest bodova, Bjelorusiji su treći sa četiri, dok Finska nema nijedan bod. 

Naredni meč BiH igra ponovo kod kuće. Već 12. juna gostuje Bjelorusija, a kvalifikacije Zmajevi će završiti četiri dana kasnije (16. juni) u Češkoj .  

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije