Tuča rukometaša u Gračanici: Oglasila se i uprava kluba

Radiosarajevo.ba
Tuča rukometaša u Gračanici: Oglasila se i uprava kluba
PrtScr / Sporna situacija u Gračanici

Rukometaši Izviđača plasirali su se u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su u dvije utakmice izbacili Gračanicu 44-43. U prvoj utakmici na svom parketu pobijedili su 29-21, a u subotnjem uzvratu su izgubili rezultatom 22-15.

No nakon utakmice priča se samo o nesportskom i skandaloznom potezu rukometaša Gračanice Adnana Tufekčića.

Snimak sporne situacije pogledajte ovdje.

RK Gračanica se danas putem saopćenja za javnost oglasila povodom incidenta koji se dogodio sinoć u revanš utakmici 1/4 finala Kupa BiH u rukometu protiv Izviđača.

Saopćenje prenosimo  cjelosti:

Izražavamo duboko žaljenje zbog incidenta i nesportskog poteza našeg igrača Adnana Tufekčića, koji je u opštem metežu i naguravanju igrača, udario suparničkog igrača Stjepana Jozinovića. Adnan Tufekčić, oduvijek je važio za beskompromisnog borca koji je uvijek davao 100% svojih mogućnosti. Svojim požrtvovanjem i odnosom prema klupskom dresu zaslužio je i nosio kapitensku traku. Premda je njegova igra uvijek bila odvažna, hrabra, muška i bespoštedna, ovakva vrsta incidenata nikad mu nije bila svojstvena. U narednom periodu nakon što se sagledaju svi uzroci i aspekti predmetnog incidenta, prikupe dodatne izjave svih aktera, te u skladu sa izrečenim sankcijama od strane Komesara takmičenja i Uprava kluba će zauzeti svoj konačni stav po ovom pitanju. Takođe, Uprava kluba se ograđuje od nedoličnog i nesportskog skandiranja, od strane jednog dijela gledališta, koje apsolutno nije svojstveno gračaničkoj publici.
Gračanička publika uvijek je aplauzom ispraćala sve ekipe koje su to svojom igrom, ali i ponašanjem zasluživale bez obzira na ishod utakmice. Nadamo se da se ovako nemile scene nikad više neće ponoviti ni u našoj, a niti u Sportskim dvoranama širom Bosne i Hercegovine", piše u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije