Trijumfom nad Danskom rukometaši Francuske stigli do trećeg mjesta na EP-u

Radiosarajevo.ba
Trijumfom nad Danskom rukometaši Francuske stigli do trećeg mjesta na EP-u
Nakon sjajne utakmice u zagrebačkoj Areni, protiv reprezentacije Danske, rukometaši Francuske koji su bili jedni od najvećih favorita stigli su do trećeg mjesta ovogodišnjeg Europskog rukometnog prvenstva.

Rezultatom 29:27 Francuzi su stigli do vrijednog slavlja i medalje na ovom prvenstvu, dok će se Danci morati pomiriti sa tek četvrtom pozicijom, iako su sjajno tokom cijele utakmice parirali protivniku.

Utakmicu u Zagrebu obje reprezentacije otvorile su sjajno, te su se smjenjivale u vodstvu, no vrlo brzo Francuzi su "ubacili u brzinu više", zaigrali dobru odbranu, što ih je u pojedinim trenucima dovelo do prednosti od po četiri gola razlike. Ipak, Danci uspijevaju zadržati priključak, te se na odmor otišlo s rezultatom 17:14.

Drugi poluvrijeme ponovo je pripalo reprezentativcima Francuske, koji su uspijevali da stečenu prednost održe tokom cijelog drugog dijela utakmice, što ih je na kraju odvelo i do maestralne pobjede.

Najefikasniji kod Francuske bio je Nikola Karabatić s devet golova, a pomoć je imao u Abalou, Sorhaindu i Maheu, koji su postigli po pet pogodaka.

Sjajni Lindberg je bio najbolji kod Danaca s čak 12 golova, dok su Mortensen i Schmidt postigli po četiri pogotka.

Nakon ove utakmice, rkometaši Španije i Švedske večeras s početkom od 20:30 sati igraju finalnu utakmicu Europskog prvenstva u kojoj će se boriti za naslov prvaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije