Bravo, majstori: Zmajevi srušili Švicarsku u St. Gallenu

Radiosarajevo.ba
Bravo, majstori: Zmajevi srušili Švicarsku u St. Gallenu
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. godine igrati u Njemačkoj i Danskoj protiv reprezentacije Švicarske u St. Gallenu rezultatom 24:21.

Naša reprezentacija bolje je otvorila utakmicu i nakon tri minute igre golovima Vegara i Vranješa došli smo do dva gola prednosti (2:0). Prvi pogodak Švicarci su postigli u petoj minuti i to iz sedmerca. Von Deschwanden je bio najraspoloženiji u redovima Švicarske na otvaranju utakmice, a nakon 12 minuta igre rezultat u St. Gallenu bio je 4:4.

Na polovini igre u prvom poluvremenu došli smo do vodstva, bilo je 7:6, ali nam Švicarci nisu dozvolili da se odvojimo, pa je domaćin deset minuta prije kraja prvog poluvremena došao do dva gola prednosti (10:8). Čuvali su Švicarci prednost sve do završnice prvog poluvremena, a tri minute prije odlaska na odmor bilo je 12:10 za domaće. Golovima Vranješa i Ovčine uspjeli smo ipak izjednačiti rezultat i na odmor otići s rezultatom 12:12.

Otvaranje drugog poluvremena donijelo je igru gol za gol, a u 35. minuti rezultat je bio 15:15. Švicarci potom prave seriju 2:0 i dolaze do vodstva rezultatom 17:15 u osmoj minuti drugog poluvremena. Uspjeli su se naši momci vratiti, pa je nakon polovini igre u drugom poluvremenu rezultat još jednom bio izjednačen (18:18). Do prvog vodstva u drugom poluvremenu izabranici Bilala Šumana došli su u 48. minuti nako gola Predragovića (19:18).

Deset minuta prije kraja utakmice imali smo dva gola prednosti. Sedmerac je realizovao Tarabochija i donio veliku prednost našoj reprezentaciji. U narednih pet minuta nije bilo golova. Četiri minute prije kraja došli smo do tri gola prednosti, a pogodio je Marco Tarabochija.  Dvije minute prije kraja došli smo do velikih plus tri (23:20). Sačuvali smo prednost i slavili rezultatom 24:21.

Najefikasniji u redovima naše reprezentacije bio je Marin Vegar sa šest pogodaka. Posljednju utakmicu kvalifikacija igrat ćemo u Tuzli 13. januara, a dovoljan nam je remi da izborimo plasman u baraž. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije