Šuman: Napravit ćemo sve da u ove kvalifikacije uđemo s pobjedom

Radiosarajevo.ba
Šuman: Napravit ćemo sve da u ove kvalifikacije uđemo s pobjedom
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas na Ilidži i započela pripreme za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. godine održati u Danskoj i Njemačkoj.

Selektor Bilal Šuman je rekao da su svi igrači na okupu i da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo dvije pobjede u sljedeća dva susreta protiv reprezentacije Estonije.

"Igrači su svi na okupu, 28 nas je na treningu, do srijede se moramo odlučiti za prvih 16 koji će izaći na parket. Mislim da su momci spremni, neće biti lako, napravit ćemo sve da uđemo u ove kvalifikacije na najbolji način, a to je sa pobjedom i da se okrenemo revanšu u subotu. To je plan za ovu sedmicu", rekao je Šuman za Sport1 i potom dodao:

"Imamo po jedan trening večeras i sutra od dva sata, u srijedu je utakm ica, pošto putujemo odmah u četvrtak ujutro, imaćemo jedan trening u četvrtak, još jedan u petak, u subotu je utakmica i to je to", istaknuo je Šuman.

Selektor Bilal Šuman uoči okupljanja suočio se s otkazima trojice igrača - Duška Čelice, Marka Tarabochije i golmana Nebojše Grahovca, zbog čega je uputio naknadne pozive dvojici srednjih bekova. Na pripreme su pozvani Goran Daničić iz banjalučkog Borca te Adnan Harmandić iz visočke Bosne, kao i golman francuskog Caena Denis Serdarević.

"Grahovca neće biti tu, Tarabochia neće da bude i Čelica također neće da budu u ekipi za razliku od prošlog puta. Pokušaćemo sve da ovi momci koji su zaslužili poziv, mislim da je ovo ono najbolje što bh. rukomet ima, odabraćemo 16 odnosno njih 18 će da putuje u Estoniju", završio je naš selektor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije