Zmajevi / Šuman: Čekamo baraž i ne odustajemo od našeg koncepta igre

13. 01. 2018. u 22:09:00 Radiosarajevo.ba

Shares:85

Pobjeda u Tuzli i pored loših vijesti o mogućoj diskvalifikaciji donijela je mnogo samopouzdanja bh. rukometašima, a selektor rukometnih Zmajeva Bilal Šuman nije mogao sakriti svoje oduševljenje nakon ove utakmice.

"Kao i u prvoj utakmici, jedno ogromno hvala igračima na svemu što su pokazali. Najviše trebamo biti zahvalni našoj odbrani i golmanu Buriću koji je bio fantastičan i mislim da je to razlog zašto smo pobijedili oba puta. Jedna jaka, čvrsta, muška i agresivna utakmica i mislim da su momci dali sve od sebe, a poslije poraza od Estonije dobili smo jedan lijep poklon. Mnogi su bili pesimisti, ali jedno ogromno hvala igračima, idemo dalje, došli smo do izvora i napili smo se vode. Čekamo kraj januara da vidimo s kim ćemo igrati u baražu", rekao je Šuman.

Nakon toga, selektor je kazao kako niti jednog trenutka ne želi odustati od trenutnog koncepta koji se zasniva na igri u odbrani.

"Momci će dobiti slobodno i mogu ovu pobjedu obilježiti na pravi način. Oni već sutra putuju nazad u svoje klubove i mi ih u što boljem raspoloženju želimo dočekati na ljeto. Napravili smo jedan koncept igre i ta baza u odbrani mislim da postoji. Željno iščekujemo povratak svih onih koji nisu bili s nama i kada budemo kompletni, imat ćemo širinu koja je veoma važna. Što se tiče atmosfere u Tuzli, ovo je fantastično. Hvala ovoj divnoj publici na svemu", zaključio je selektor.

NEMA KOMENTARA