Sprema se nova velika senzacija: Nisu Francuzi jedini koji bi mogli pakovati kofere

Radiosarajevo.ba
Sprema se nova velika senzacija: Nisu Francuzi jedini koji bi mogli pakovati kofere
Foto: EPA-EFE / Niklas Lardin, golman Danske

Nakon što je sa Europskog rukometnog prvenstva ispala Francuska, na rubu ispadanja su i aktuelni olimpijski pobjednici i svjetski prvaci Danci.

Poslije poraza u prvom kolu od Islanda (30-31), Danci su u susretu drugog kola E grupe odigrali 24-24 protiv Mađarske pa nakon dva kola imaju svega jedan bod. Island vodi sa četiri boda, dok Mađari imaju tri boda.

U drugom susretu u grupi Island je pobijedio Rusiju sa 34-23 i s dvije pobjede već je osigurao prolazak u drugi krug. U posljednjem kolu snage će odmjeriti Island i Mađarska, te Danska i Rusija.

Danci, koji su osvojili zlato na OI u Rio de Janeiru, te zlato na svjetskom prvenstvu 2019. godine, u zadnjem će kolu morati pobijediti Rusiju, a potom čekati pomoć Islanđana.

Naime, Mađarskoj treba barem bod kako bi prošla dalje, a Danska ispala. U slučaju da Island porazi Mađare, a Danci slave protiv Rusije odlučivat će razlika pogodaka između Danaca i Mađara.

Ovako izgleda tabela prije posljednjeg kola: 

         

Rezultati by SofaScore

          

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije