Sloga ispisala historijski trijumf: Ovaj uspjeh poklanjamo našim navijačima!

F. V.
Sloga ispisala historijski trijumf: Ovaj uspjeh poklanjamo našim navijačima!
Foto: Husein Šljivo / Sloga ispisala historijski uspjeh

Muški rukometni klub Sloga iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja ovog vikenda je u revanšu Kupa Bosne i Hercegovine za rukometaše savladala RK Maglaj 34:26 te se, nadoknadivši prednost od čak sedam golova razlike iz prvog meča, plasirao u polufinale najmasovnijeg rukometnog klupskog takmičenja u BiH.

Rukometaši Sloge tako su napravili pravo rukometno čudo, te zabilježili historijski uspjeh ovog kluba slavne sportske tradicije.

Osman Sofić, predsjednik MRK Sloga kazao je u razgovoru za Radiosarajevo.ba da je "ova pobjeda i prolazak u polufinale Kupa BiH kruna svega onoga što je klub u radio u prethodne tri godine ".

"Sa ponosom ćemo predstavljati općinu na Final Fouru Kupa BiH. Uprava na čelu sa mnom poklanja ovu pobjedu i prolazak u polufinale svim navijačima Sloge, a posebno onima koji su vjerovali u ovaj projekt i ovaj historijski uspjeh. Klub postaje prepoznatljiv u BiH pa i šire, a sve zahvaljujući sjajnim navijačima koji su uvijek podrška klubu", kazao je Sofić. 

Sloga ima dugoročne i ozbiljne planove. Kako i ne bi kada je to grad koji sebe voli nazvati "grdom rukometa ", u kojoj na utakmice dolazi i staro i mlado, gradeći bundesligašku atmosferu.

"Dugoročni cilj kluba jeste da održimo finansijsku stabilnost i, naravno, premijerligaski status sa tendencijom da idemo ka vrhu tabele. Ova godina je iznad naših očekivanja i svi uživamo u sjajnim rezultatima", zaključio je Sofić.

Sloga nakon velikog uspjeha i povratka u Premijer ligu, čime su ispisali jednu od najljepših stranica bh. rukometa uopće, bilježe odlične rezultate.

U vrhu su tabele Premijer lige, s ozbiljnim izgledima za nastup u Evropi. Također, nedavno su u Beogradu osvojili turnir ''Aleksandar Aco Rašović", koji je održan u organizaciji RK Obilić, a sada i Final Four Kupa BiH.

Jasan je to nagovještaj novih uspjeha koji će donijeti nove radosti u grad na Vrbasu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije