Senzacija u Kelnu: Brazil pobijedio rukometaše Hrvatske

Radiosarajevo.ba
Senzacija u Kelnu: Brazil pobijedio rukometaše Hrvatske
Foto: EPA-EFE / Detalj s utakmice između Hrvatske i Brazila

U prvom susretu drugog kruga Svjetskog rukometnog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj, reprezentacija Hrvatske je u Kelnu neočekivano izgubila od Brazila 26:29 (13:17) i tako dovela u pitanje plasman u polufinale.

Bila je to utakmica u kojoj Kauboji nije imala pravo na pogrešku. Pobjeda je donosila nešto lakši put prema polufinalu, ali i osigurala osvajanje najmanje šestog mjesta koje vodi u kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju, što je uoči SP-a označeno kao glavni cilj.

Hrvatska je odigrala neobjašnjivo loše i upisali težak poraz nakon kojeg će biti iznimno teško ući u borbi za medalje.

Hrvatskoj sada predstoje dvije najteže utakmice u grupi protiv Njemačke i Francuske i trebat će nam, po svemu sudeći, dvije pobjede za polufinale. ‘Kauboji’ će protiv Njemačke igrati u ponedjeljak u 20.30 sati, a protiv Francuske u srijedu u 18.00 sati.

Njemačka i Francuska imaju po pet bodova, dok je Hrvatska treća sa četiri boda. Španija i Brazil imaju po dva boda, a Island je posljednji bez bodova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije