Rukometni Zmajevi savladali Estoniju u Skenderiji

Radiosarajevo.ba
Rukometni Zmajevi savladali Estoniju u Skenderiji
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u srijedu navečer je u Skenderiji u prvom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. godine igrati u Njemačkoj i Danskoj slavila protiv Estonije rezultatom 31:24.

Naša reprezentacija je odlično otvorila utakmicu i nakon nešto više od pet minuta igre na krilima Vranješa vodili smo rezultatom 3:0. Odlično je branio i Benjamin Burić, a naš golman je nakon 15 minuta igre imao pet odbrana pored svog imena.

Sredinom prvog poluvremena počela je da raste prednost naše reprezentacije. Prce je nakon 17 minuta igre poviso na 9:5. Osam minuta prije kraja prvog poluvremena imali smo šest golova prednosti nakon gola Karačića (13:7).

Prednost našeg nacionalnog tima je nastavila da raste u prvom poluvremenu. Nakon prvih 30 minuta igre u Skenderiji bilo je 18:10 za našu reprezentaciju.

Estonija je nešto bolje otvorila drugo poluvrijeme i nakon devet minuta igre u drugom dijelu gosti su smanjili na minus šest (21:15). Prišli su Estonci i na minus pet (23:18), a potom je odlično odbranio Burić, a u kontri Ovčina vratio šest golova prednosti za našu reprezentaciju. 

Uspjela je naša reprezentacija do kraja utakmice sačuvati prednost i slaviti rezultatom 31:24.

Narednu utakmicu rukometni Zmajevi igraju u Estoniji 28. oktobra. U našoj grupi je još i Švicarska, a ti dueli na rasporedu su 10. i 13. januara naredne godine. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije