Rukometni Zmajevi gosti najboljih bh. fudbalera u važnoj utakmici

Anadolija
Rukometni Zmajevi gosti najboljih bh. fudbalera u važnoj utakmici
Tokom okupljanja fudbalske reprezentacije BiH, koje je danas održano u hotelu Hercegovina na Ilidži, selektora Mehmeda Baždarevića posjetio je kolega Bilal Šuman, koji sa klupe predvodi najbolje bh. rukometaše.

Tom prilikom dogovorili su da rukometna reprezentacije BiH bude gost bh. fudbalera na utakmici protiv Grčke 9. juna na zeničkom stadionu “Bilino polje“.

“Naše dvije reprezentacije nalaze se na pragu plasmana na veliko takmičenje. Došao sam da podržim Baždarevića i njegove izabranike i na taj način da započnemo još jednu lijepu sportsku priču u BiH. Rukometna reprezentacija bit će gost najboljih bh. fudbalera u veoma važnoj utakmici protiv Grčke. Također, pozvao sam selektora, reprezentativce i ljude iz Fudbalskog saveza BiH da budu naši gosti na svečanoj večeri koja će se održati 10. juna u hotelu Hills na Ilidži. Naravno, pozivnicu će dobiti i svi oni koji budu bili u mogućnosti da dođu na našu kvalifikacionu utakmicu protiv Španije, koja će se igrati 14. juna u Sarajevu“, kazao je Šuman.

Na večeri koja će biti upriličena 10. juna, prema Šumanovim riječima, na jednom mjestu će biti oko 130 rukometaša iz skoro svih starosnih bh. selekcija. Osim njih pozivnice za večeru dobit će predstavnici političkog, društvenog, sportskog i kulturnog života u BiH.

Susret šestog kola grupe H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Rusija 2018 između fudbalera BiH i Grčke igrat će se u petak, 9. juna, od 20.45 sati na zeničkom stadionu Bilino polje. Poslije pet odigranih kola prva na tabeli grupe H je Belgija sa 13 bodova, dva više od Grčke i tri u odnosu na BiH.

Rukometnu reprezentaciju BiH u finišu kvalifikacija za EURO 2018, koji će se održati u Hrvatskoj, očekuju dvije utakmice. Prvo će 14. juna ugostiti Španiju u dvorani “Mirza Delibašić“, a zatim će tri dana kasnije gostovati Austriji u Beču. Nakon četiri odigrana kola u grupi 3, Španija je lider sa osam bodova, slijedi BiH sa četiri, dok Austrija i Finska imaju po dva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije