Rukometaši Čelika igraju za pomoć bivšem igraču Zemiru Imamoviću

AA
Rukometaši Čelika igraju za pomoć bivšem igraču Zemiru Imamoviću
U okviru 6. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine – grupa sjever, rukometaši zeničkog Čelika dočekuju ekipu Konjuh II iz Živinica.

Utakmica će biti humanitanog karaktera za nekadašnjeg igrača juniorske selekcije RK Čelik Zemira Imamovića.

Rukometaši Čelika i Konjuha igrat će za bivšeg igrača Čelika Zemira Imamovića koji treba hitnu transplantaciju bubrega u Republici Turskoj.

Seldin Rizvanović, trener i šef stručnog štaba RK Čelik, na konferenciji za medije rekao je kako je Čelik prvi bod osvojio u Žepču protekle nedjelje.

„RK Čelik je odigrao proteklu utakmicu u Žepču rezultatom 28:28, to je naš prvi bod, i očekujemo pobjednički niz. Malo smo konsolidovali redove, tehnički i taktički doradili igru, sutra očekujemo tri boda. Naš bivši igrač Zemir Imamović mora na transplantaciju bubrega u Tursku, pokrenuta je humanitarna akcija na kojoj se skupljaju sredstva za liječenje našeg igrača. Sav prihod od ulaznica, službenih lica, delegata i lica koja će pratiti utakmicu, tehničkog osoblja ide u humanitarne svrhe. Ovu priliku bih iskoristio da pozovem sve, bez obzira na to prate li rukomet i RK Čelik, da dođu sutra u 20 sati u sportsku dvoranu 'Bilimišće', da pogledaju jednu lijepu rukometnu predstavu i da kupe kartu te da na taj način pomognemo našem igraču Zemiru Imamoviću“, rekao je Rizvanović.

Naglasio kako je ovo akcija koju je RK Čelik pokrenuo zajedno sa Školom rukometa "Čelik Junior" nakon što su u nedjelju saznali da je Imamoviću potrebna pomoć.

„Svakome se može desiti, Zemir je mlad momak, ima 25 godina, prošao je sve selekcije u RK Čelik. Mi smo ovu informaciju dobili u nedjelju kad smo igrali protiv Žepča i odmah smo krenuli u ovu akciju. Nismo u nekoj finansijskoj situaciji, to je poznato u našem gradu kako stoji sport, a ovo je neki minimum što njegov klub može uraditi za njega. Mi ne znamo trenutno koliko je sredstava potrebno, a te podatke ćemo naknadno dostaviti, ali siguran sam da je veći iznos novca čim se krenulo u ovu akciju. Društvene mreže prate ovu situaciju, a svi oni koji žele pomoći mogu pronaći informacije na društvenim mrežama“, rekao je Rizvanović.

Adnan Begagić, kapiten RK Čelik, u proteklom susretu postigao je 10 golova, a ono što je interesantno je da je Begagić bio kapiten i u juniorskoj selekciji zajedno sa Zemirom Imamovićem.

„U Žepču smo odigrali neriješeno, nismo zadovoljni, ali mislim da smo probili neki led, da poslije tri poraza nam je dobro došao ovaj bod i da ćemo sada krenuti u pobjednički niz. Ekipa Žepča nije bezazlen protivnik koji je u prva četiri kola imao tri pobjede i jedan poraz, oni su mlada i uigrana ekipa s kojom smo uspjeli odigrati neriješeno i nadam se da slijede bolji dani za našu ekipu. O ekipi Konjuha II ne znamo mnogo, ali ćemo dati svoj maksimum. Što se tiče humanitarne utakmice, o Zemiru možemo reći samo najbolje. Pozitivan je momak, splet okolnosti je takav da nakon što se nedavno i oženio i što mu je 'krenulo nabolje' kako se kaže, sve nas je zatekla ova informacija o bolesti i njegovom putu u Republiku Tursku na transplantaciju bubrega. Mi smo sa upravom kluba, svi igrači su podržali inicijativu da utakmica bude humanitarnog karaktera i ja bih pozvao sve koji mogu da dođu da podrže Čelik u ovoj utakmici, ali i da pomognu Zemiru da što prije ode u Tursku i što lakše podnese sve ovo i sigurno da će biti sretan da zna je njegova bivša ekipa uz njega“, rekao je Begagić.

Susret RK Čelik – RK Konjuh II igra se u srijedu, 08. novembra 2017, u 20 sati u sportskoj dvorani "Bilimišće" u Zenici, a osim prihoda od ulaznica, službenih lica i tehničkog osoblja, u dvorani će biti postavljena i kutija za donacije nekadašnjem lijevom beku juniorske selekcije RK Čelik. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije