EP 2020. / Rukometaši BiH umjesto u Sarajevu s Bjelorusijom igraju u Tuzli

07. 05. 2019. u 17:11:00 Fena

Shares:0

Umjesto u Sarajevu, kako je prvobitno najavljeno, kvalifikaciona rukometna utakmica za EP 2020. godine između Bosne i Hercegovine i Bjelorusije bit će odigrana 12. juna u tuzlanskom Mejdanu, saznaje Fena.

Predsjednik RS TK Alija Hasić rekao je da je iz EHF-a danas stigla potvrda da će se utakmica 5. kola kvalifikacija, u grupi 5, s Bjelorusijom, koja odlučuje o direktnom plasmanu na evropsko prvenstvo, odigrati ponovo u Mejdanu, gdje smo u ovim kvalifikacijama već dočekali Češku i Finsku.

"Dvorana Skenderija je zauzeta održavanjem Međunarodnog sajma „Energa“, dok Zetra ne zadovoljava tehničke uslove EHF-a. Sretni smo što ćemo u Tuzli ponovo biti organizatori jednog rukometnog spektakla", izjavio je Hasić za Fenu.

Prema planu vodstva reprezentacije, "zmajevi" će u Tuzlu doći 5. juna, gdje će se pripremati do susreta s Bjelorusijom (srijeda, 12. juna u 20 sati). Dan poslije putuju u Ostravu, gdje će 16. juna igrati posljednju kvalifikacionu utakmicu sa Češkom, s kojom trenutno dijeli prvo mjesto u grupi sa po 6 bodova, dok Bjelorusija ima 4, a Finska je bez bodova.

"Za nekoliko dana karte za utakmicu bit će u prodaji. Od oko 3.650 ulaznica, RS TK dobio je za distribuciju 2.000. Prodavat će se putem web stranice kupikartu.ba, te kancelarije TK i CD Shopa Mido u Tuzli. Kao i protiv Finske, ulaznice će biti numerisane s jedinstvenom cijenom od 10 maraka", kaže Hasić.

Pobjeda protiv Bjelorusije bh. reprezentaciju vodi direktno na evropsko prvenstvo koje će u januaru 2020. godine biti održati u Austriji, Norveškoj i Švedskoj. Na startu kvalifikacija "zmajevi" su u Minsku pobijedili Bjelorusiju rezultatom 30:29.

NEMA KOMENTARA