Hrvatska se provukla, Srbija pakuje kofere za povratak kući

Radiosarajevo.ba
Hrvatska se provukla, Srbija pakuje kofere za povratak kući
Utakmicama 3. kola u grupi I u Zagrebu počela je druga faza Europskog rukometnog prvenstva u Hrvatskoj.

U prvoj današnjoj utakmici rukometaši Norveške savladali su selekciju Srbije rezultatom 32:27. Ovim porazom Srbija je izgubili sve šanse za plasman u polufinale ovog takmičenja.

Najefikasniji u timu Norveške je bio Sagosen sa 8 pogodaka iz 12 šuteva, dok je Srbiju predvodio Beljanski sa pet golova iz šest šuteva.

Malo je nedostajalo da rukometaši Bjelorusije iznenade favoriziranu Hrvatsku. Iako je domaćin vodio većim tokom utakmice, najviše s pet golova prednosti, u finišu su gledaoci u zagrebačkoj Areni gledali pravu dramu.

Bjelorusi su u 58. minutu izjednačili na 23:23, no puleni Line Červara ipak su stigli do pobjede 25:23 zahvaljujući Cindriću i Kopljaru.

Najefikasniji u selekciji Hrvatske bili su Luka Stepančić i Marko Mamić sa po pet golova, a kod Bjelorusije Andrei Yurynok sa šest pogodaka.

Rezultati 3. kola grupe I (Zagreb): Norveška – Srbija 32:27, Hrvatska – Bjelorusija 25:23, Francuska – Švedska (igraju u subotu).

Tabela: Švedska 4 (-1), Francuska 4 (-1), Hrvatska 4, Norveška 4, Bjelorusija 0, Srbija 0.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije