Pronađeno rješenje, prvak Europe se ne gasi: Banjalučki Borac preživio

Radiosarajevo.ba
Pronađeno rješenje, prvak Europe se ne gasi: Banjalučki Borac preživio
Foto: Mondo.ba / Transparenti na Trgu Krajine
Rukometni klub Borac već od danas nastavlja s radom, nakon što je ekspresno pronađeno rješenje za bivšeg prvaka Europe u rukometu.

Nakon što je najavljeno gašenje kluba reagovala je Vlada Republike Srpske, kao i Milorad Dodik. Riješene su i dileme oko nastupa u Challenge kupu, a ekipa iz Banja Luke u oktobru će igrati protiv azerbajdžanskog Bakua.

"Zahvaljujemo se na pomoći predsjedniku Miloradu Dodiku,Vladi Republike Srpske, predsjednici Željki Cvijanović, te pomoćniku u ministarstvu porodice omladine i sporta Draganu Jaćimoviću. Dio problema koji su nas mučili je riješen, pa će ekipe nastaviti sa radom. Naša je želja da se što prije pronađe sistemsko rješenje za finansiranje kako ne bi dolazili u ovakve situacije. Sutra ćemo imati i zvaničnu informaciju oko mečeva sa Bakuom gdje će se igrati. Sad nakon ove pomoći osiguran je nastup u Evropi", saopćeno je iz Borca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije