Preko 70 mališana uživalo na HTC kampu pod budnim okom najboljeg krila svijeta

Radiosarajevo.ba
Preko 70 mališana uživalo na HTC kampu pod budnim okom najboljeg krila svijeta
Foto: HTC / Kamp HTC na Vlašiću

Završen je sedmi po redu međunarodni rukometni kamp "HTC kamp Vlašić 2018", a učešće je ove godine uzelo više od 70 dječaka i djevojčica iz čitave Europe.

Dječaci i djevojčice raduli su pod budnim okom legende bh. rukometa Jasmina Mrkonje. Podsjetimo, Mrkonja je svojevremeno (1986) bio najbolje rukometno krilo svijeta, a noseći dres šabačke Metaloplasitke osvojio je četiri titule prvaka Jugoslavije, a bio je i prvak Europe dva puta. Metaloplastika je 1985. i 1986. godine slavila protiv Atletico Madrida, odnosno poljskog Vibžežea. Mrkonja je bio i prvak svijeta s Jugoslvijom 1986. godine u Švicarskoj.

Bosanskohercegovačka rukometna legenda nadzirala je rad trenera Damira Cipurkovića, Harisa Fidahića, Sadika Omerovića i Azura Memiševića ispred Specijalne Olimpijade Bosne i Hercegovine. Memišević je bio zadužen za rad sa djecom koja imaju poteškoće u razvoju.

"Imali smo veoma bogat program rada koji je uključivao dva treninga dnevno, odigravanje prijateljskih utakmica, posjetu gostujućih trenera prof. Zdenka Kordija iz Hrvatske te velikoh šampiona rukometa Zlatka Portnera, pod čijom palicom su djeca, a i treneri, radila i sticala nova saznanja. U drugoj smjeni smo imali i djecu ometenu u razvoju, koja su radila po posebnom programu, ali su u inkluzivnom djelu trenirali i radili zajedno sa djecom takmičarima te su imali u svom programu i malu školu jahanja. Zahvaljujemo se svim sponzorima i medijima koji su pomogli na bilo koji nacin da se i ove godine održi HTC Kamp", istaknuo je Mrkonja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije