Predsjednik RSBiH: Rukometni savez RS je krivac za trenutnu situaciju

A. S.
Predsjednik RSBiH: Rukometni savez RS je krivac za trenutnu situaciju

Rukometni savez Republike Srpske, odnosno jedna od dvije njihove struje, krivac je za nastalu situaciju u Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine, to je za Radiosarajevo.ba rekao Amir Zahirović, predsjednik Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine. 

Europska rukometna federacija (EHF) uputila je danas prijetnju na adresu Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, Olimpijskog komiteta BiH i Ministarstva civilnih poslova BiH u kojem su istakli moguću suspenziju Saveza i bh. klubovi ukoliko do 20. augusta 2018. godine ne riješe situaciju u krovnoj kući bh. rukometa.

"Naš Savez se posljednjih godina nalazi u bezizlaznoj situaciji. Neodržavanje skupština je najveći problem i tu EHF nema milosti. Za sve je krivac jedna struka u Rukometnom savezu RS, a onda su naši u RSBiH, da tako kažem, upali u tu zamku i sada svi ispaštamo", dodaje Zahirović, aktuelni predsjednik RSBiH, koji je sredinom prošlog mjeseca podnio ostavku.

Agonija u rukometnom sportu naše zemlje traje već godinama, a nakon neodržavanja vanredne Skupštine je još više produbljena.

ehf.jpg - undefined

Od 36 delegata koji su punomoćno mogli odlučivati, sredinom jula u Istočno Sarajevo stiglo je njih 27 - od toga svega dva delegata iz Rukometnog saveza Republike Srpske.

Nedolazak delegata iz entiteta RS je spriječio održavanje, a samim tim doveo u pitanje i budućnost rukometa u BiH.

"Možda u Rukometnom savezu RS ovo nisu očekivali da će do ovakve reakcije EHF-a doći. Sada će se vjerovatno zabrinuti zbog izlaska svojih klubova na europsku scenu", dodao je Zahirović za naš portal, naglašavajući da rukomet u BiH nikoga ne zanima. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije