Počinje Seha liga: BiH bez predstavnika zbog HD signala

Fena
Počinje Seha liga: BiH bez predstavnika zbog HD signala
Sedma sezona muške rukometne SEHA Gazprom lige stratuje u srijedu.

U regionalnom takmičenju, nastupit će 10 klubova iz šest država. Po dva kluba predstavljat će Srbiju (Vojvodina i Dinamo), Hrvatsku (Zagreb i Nexe), Sloveniju (Gorenje i Celje) i Makedoniju (Vardar i Metalurg), dok će po jedan klub imati Slovačka (Tatran) i Bjelorusija (Brest Meškov).

U dosadašnjih šest sezona najviše uspjeha ostavrio je aktialni prvak, skopski Vardar, koji je tri puta slavio u ovom takmičenju. Dvije titule osvojili su rukometaši mađarskog Veszprema, dok je ekipa Zagreba ima jednu titulu.

Bosna i Hercegovina prvi put od formiranja SEHA lige, u kojoj je 2011. godine bila jedna od inicijatora i osnivača, neće imati svog predstavnika, nakon što je vodstvo odlučilo da aktualni bh. prvak - banjalučki Borac m:tel, ne može učestvovati u ovom takmičenju jer, kako je navedeno, "klub nije ispunio uvjete koji se tiču osiguranja TV prijenosa u HD rezuluciji". Umjesto Banjalučana u takmičenje je uključen Dinamo iz Pančeva.

Prvo kolo, koje će se igrati u periodu od 30. augusta do 2. septembra, obilježit će četiri nacionalna derbija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije