Muzurović: Komisija je sastavljena, dostavili smo materijal EHF-u

F. Z.
Muzurović: Komisija je sastavljena, dostavili smo materijal EHF-u
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine još uvijek ne zna da li će nastupiti u baražu za Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. godine igrati u Njemačkoj i Danskoj.

Još uvijek se čeka odluka krovne kuće europskog rukometa (EHF) u slučaju Nuić, a danas je bio krajnji rok da se savezi naše zemlje i Švicarske očituju po pitanju sporne utakmice odigrane u Mejdanu 13. januara.

Direktor Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Gordan Muzurović rekao nam je kako očekuje da će odluka EHF-a biti povoljna za našu reprezentaciju, a dokumentacija o ovom slučaju poslana je jučer u Beč.

"Rok za dostavu bio je 31. januar (danas) do 17 sati. Mi smo dokumentaciju koja će se koristiti u ovom slučaju poslali jučer, kvalitetno smo se pripremili i očitovali o spornoj utakmici. EHF je osnovao komisiju i poznati su nam članovi te komisije, a dobili smo i potvrdu da je dokumetnacija koju smo poslali stigla u krovnu kuću europskog rukometa.

Ja zaista na osnovu materijala koje su dostavile tri strane, ne vidim niti jedan razlog zbog čega bi trebali biti zabrinuti i zaista se nadam da će odluka biti pozitivna po našu reprezentaciju. Kada će odluka biti donesena zaista ne znam, ali smatram da ne bi trebalo da iziskuje puno vremena s obzirom na materijal koji je poslan, a u kojem je sve jasno", rekao je Muzurović za Radiosarajevo.ba.

Ukoliko odluka komisije EHF-a bude pozitivna po našu reprezentaciju u baražu za rukometni Mundijal igrat ćemo protiv Norveške. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije