Ivan Karačić: Navijam za brata Igora, volio bih da Hrvatska bude prvak Europe

Radiosarajevo.ba
Ivan Karačić: Navijam za brata Igora, volio bih da Hrvatska bude prvak Europe
Foto: EPA-EFE / Ivan Karačić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nije se osramotila na Europskom prvenstvu, i pored toga što su Zmajevi upisali tri poraza, od Norveške, Portugala i Francuske. 

Razgovarao: Almir Sokolović

Jedan od boljih naših igrača bio je Mostarac Ivan Karačić, po povratku iz Trondheima, u razgovoru za Radiosarajevo.ba govorio je o nastupu Zmajeva, propuštenim prilikama, nastavaku Eura i prvim favorita, kao i o bratu Igoru koji sjajno igra u dresu Hrvatske.

Prce za Radiosarajevo.ba: Ostajem li među Zmajevima? Zavisi od...

Dovoljno je samo kazati - Nikola Prce... Kada se spomene ime i prezime najboljeg rukometnog reprezentativca Bosne i Hercegovine, mnogi ustanu. Najviše iz poštovanja prema svemu što je dao za ovu zemlju, koliko je voli i kako srcem nosi dres rukometnih Zmajeva.

Radiosarajevo.ba: Ivane, kako gledate na nastup BiH u Norveškoj?

Karačić: Za nas je ovo neprocjenjivo iskustvo. Ostvarili smo dobar utisak, ali moje osnovno mišljenje je da smo mogli napraviti ovoga puta nešto više. Nažalost, nismo uspjeli proći dalje. Dali smo sve od sebe. Koliko vidim javnost je zadovoljna. Mi smo malo manje zadovoljni, jer nismo uspjeli pobijediti niti u jednom duelu. No, idemo dalje.  

Radiosarajevo.ba: BiH je realno bila u najtežoj grupi na Euru 2020?

Karačić: Da, baš tako... I prije odlaska na Euro smo znali da neće biti lako, jer je cijeli svijet bio upoznat sa kvalitetama Francuske i Norveške još ranije. Portugal je posljednjih godina u velikom usponu, a sve su to potvrdili na ovogodišnjem Euru.  

Ivan Karačić - undefined

Foto: EPA-EFE: Ivan Karačić

Radiosarajevo.ba: BiH nije rukometna velesila, ali je pokazala da se može u većem dijelu susreta ravnopravno nositi sa Francuskom, Norveškom... Ranije smo to dokazali sa Njemačkom. 

Karačić: Drago mi je da smo pokazali da posjedujemo i mi određeni kvalitet. Možda taj meč sa Portugalom je najveća žal za trijumfom. Pobjeda u tom duelu nas je mogla ostaviti u utrci za drugi gol, ali nismo uspjeli. U ostala dva duela, više od 45 minuta smo bili na visini zadatka što je svakako za pohvalu.

Radiosarajevo.ba: Zmajeve već u aprilu očekuje baraž za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2021. Koga biste voljeli za protivnika? Tu su Izrael, Litvanija, Rumunija, Turska...

Karačić: Nemam nijednu želju. Bez obzira ko nam bio protivnik, mi moramo iz tih duela izaći kao ukupni pobjednici, i da dođemo do te prilike da preko baraža za Mundijal izborio još jedan odlazak na Svjetsko prvenstvo. Neće biti lako, ali treba ići korak po korak.

Radiosarajevo.ba:  Finale je sve bliže. Koga ćemo, prema Ivanu, gledati u finalu? 

Karačić: Usudio bih se prognozirati da će pobjednik današnjeg polufinala između Norveška ili Hrvatska biti osvajač zlatne medalje.

Radiosarajevo.ba: Vaš brat Igor igra sjajno u dresu  Hrvatske. Neka poruka njemu?

Karačić: Neka se kući ne vraća bez zlata.... Navijam za njega i volio bih da Hrvatska bude prvak Europe. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije