In memoriam: Preminuo Mustafa Muća Toromanović

Radiosarajevo.ba
In memoriam: Preminuo Mustafa Muća Toromanović
Foto: Cazin.net / Toromanović i njegove kadetkinje

Mustafa Muća Toromanović, otac našeg rukometaša Muhameda Toromanovića, preminuo je danas nakon kratke i teške bolesti.

Brojni krajiški mediji, objavili su danas ovu vijest, zajedno s posljednjim pozdravom koji su Mući, kako su ga zvali, uputile njegove "zlatne kadetkinje i juniorke".

"Veliki sportski radnik, rukometni fanatik, jednostavno, Muća, bio je prepoznatljivo lice cazinskog i bosansko-hercegovačkog rukometa.

Ljubav prema rukometu je prenosio na mlade cazinske rukometašice i rukometaše, a njegove najbolje generacije su bile poslijeratne generacije Ženskog rukometnog kluba „Krajina“.

Neumorni trener koji nije prihvatao poraz donio je u Cazin neka od najsjajnijih odličja u ženskom omladinskom rukometu. Uslovi za rad, kada se uporede sa današnjim, bili su veoma loši. Treniralo se na betonskom igralištu Alinac i po kiši i po suncu, igralo na dva gola, a samo je jedan imao mrežu. Treniralo se i u hali Cazinke na tvrdom podu koji je bio izbušen na desetak mjesta, a na još toliko mjesta je krov prokišnjavao", napisale su te dodale:

"Kod Muće nije bilo izgovora za nedolazak na trening ili za nezalaganje na terenu. A, volio je dobru šalu i dobru muziku. Govorio nam je da 'ne igra dres, već srce' kada smo pitale da dobijemo neki broj dresa.

Muća je mlade rukometašice učio zajedništvu, prijateljstvu, stalnoj borbi i upornosti. Naučio nas je da je život borba Davida i Golijata, ali da nikad ne odustanemo. Danas, kada je veliki učitelj otišao, dužni smo da kažemo: Hvala ti, treneru, za sve."

I redakcija portala Radiosarajevo.ba upućuje izraze saučešća porodici i prijateljima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije