Tuga u Zagrebu: Hrvatskoj nedostajao gol za polufinale

Radiosarajevo.ba
Tuga u Zagrebu: Hrvatskoj nedostajao gol za polufinale
Na Europskom rukometnom prvenstvu u Hrvatskoj okončane su utakmice druge faze nakon čega su poznati parovi polufinala. U petak će u borbi za nedjeljno finale igrati Francuska - Španija i Danska - Švedska.

U grupi I u Zagrebu domaćoj selekciji Hrvatske veliku uslugu učinili su Norvežani pobijedivši Švedsku 28:25.

euro_ehf_05_0124.jpg - undefined

Foto: EHF

Da su Norvežani zabilježili trijumf s četiri gola razlike, Hrvatska bi već bila u polufinalu, no i ovako su puleni Line Červara imali sve u svojim rukama u odlučujućoj utakmici protiv Francuske.

Iako su Trikolori već osigurali polufinale, u prvom poluvremenu ostvarili su šest golova prednosti (13:19). U nastavku su zvanični svjetski prvaci održavali razliku do 15-ak minuta prije kraja kada je počeo veliki povratak Hrvatske.

euro_ehf_01_0124.jpg - undefined

Foto: Anadolija

Osam minuta prije kraja Čupić je smanjio na 24:26 nakon čega je uslijedila dramatična završnica u kojoj su Francuzi sačuvali živce i pobjedu.

Rezultati posljednjeg kola: Hrvatska – Francuska 27:30, Norveška – Švedska 28:25, Bjelorusija – Srbija 32:27

Tabela: Francuska 10, Švedska 6, Hrvatska 6, Norveška 6, Bjelorusija 2, Srbija 0.

U grupi II u Varaždinu bilo je mnogo manje kombinatorike. Jučerašnji poraz Makedonije od Češke riješio je sve dileme osim jedne – ko će se u polufinalu pridružiti Danskoj.

euro_ehf_04_0124.jpg - undefined

Foto: EHF

O putniku u polufinale odlučivale su selekcije Njemačke i Španije u direktnom duelu. Furija se uspjela revanširati Njemačkoj za poraz u finalu prošlog Europskog prvenstva. Španci su pobijedili 31:27 i izborili plasman u polufinale.

Rezultati posljednjeg kola: Španija – Njemačka 31:27, Danska – Makedonija 31:20, Slovenija – Češka 26:26

Tabela: Danska 8, Španija 6, Češka 5, Slovenija 4, Njemačka 4, Makedonija 3.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije