Historijski meč prebačen u Kovilovo: Srbija protiv Kosova bez publike i medija

Radiosarajevo.ba
Historijski meč prebačen u Kovilovo: Srbija protiv Kosova bez publike i medija
Ne prestaju kontroverze u vezi s utakmicom ženskih juniorskih reprezentacija Srbije i Kosova u kvalifikacijama za Svjetsko rukometno prvenstvo.

Meč između dvije selekcije, koji je izazvao veliku pažnju, pogotovo  nakon odluke da se ne ističu nacionalna obilježja i himne, premješten je iz Kragujevca u beogradsko predgrađe Kovilovo.

To nije sve: Rukometni savez Srbije saopćio je da utakmici, koja je zakazana za petak u 16 sati, neće prisustvovati publika i predstavnici medija!

Ovaj potez, opravdan sigurnosnim razlozima, izazvao je novo ogorčenje javnosti u Srbiji nakon što je ranije Europska rukometna federacija (EHF) donijela odluku da se kvalifikacioni turnir održi bez intoniranja himni i nacionalnih simbola reprezentacija učesnica.

"Bez himne, državnih obilježja i navijača, ovaj turnir bit će samo poraz, nova sramota i bol u srcu svih kojima je Kosovo i Metohija djedovina, ljubav i svetinja", navodi se u saopštenju UO RS Kosova i Metohije koje je potpisao predsjednik Slavoljub Mandić.

Pored mladih rukometašica Srbije i Kosova, na kvalifikacionom turniru učestvuju i njihove vršnjakinje (generacija 1998.) iz Norveške i Slovačke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije