Haseljić: Kao dječak sam sanjao da igram sa Terzićem i Prceom

O. K.
Haseljić: Kao dječak sam sanjao da igram sa Terzićem i Prceom
Foto: Privatni album / Ibrahim Haseljić

Još se nisu smirile strasti i uzbuđenje od plasmana rukometnih Zmajeva na EURO i veličanstvenih kvalifikacija koje su kulminirale pobjedom u Ostravi protiv Češke.

BRAVO, majstori: Rukometni Zmajevi idu na Euro

Mnogi će se složiti da je ova reprezentacija i ova generacija najbolja koju smo imali, a dio nje je 22-godišnje krilo, proijeklom iz grada Zmaja od Bosne, Gradačca, Ibrahim Haseljić.

U završenom aprilskom ciklusu kvalifikacija ovaj mladi igrač slovenskog Gorenja igrao je na poziciji krila, i sa ubacivanjima sa strane u peterac donosio je velike glavobolje golmanima, a našim navijačima ushićenje.

Za sebe neće kazati onoliko koliko zaslužuje, jer je povučen momak, miran, dobro poznat autoru ovih redaka. Zasigurno je on novi Nikola Prce ili Mirsad Terzić i sa njim možemo reći da je naša budućnost svijetla.

Ibrahim Haseljić - undefined

Foto: Privatni album: Ibrahim Haseljić

Prve korake napravio je u rodnom Gradačcu, odnosno lokalnom klubu, koji je u to vrijeme imao jednog reprezentativca, Damira Doborca.

„Prve korake sam napravio u šestom razredu osnovne škole gdje su svi prijatelji krenuli na rukomet pa sam i ja zajedno sa njima, a prekretnica mi je bila kada sam u drugom razredu srednje škole počeo igrati za prvu ekipu  i shvatati rukomet malo ozbiljnije“, kazao je za Radiosarajevo.ba Haseljić.

Iako je u reprezentaciji bio dvije godine, nastup u aprilskim kvalifikacijama je ujedno i njegov prvi nastup za reprezentaciju BiH.

„U reprezentaciji sam neke dvije tri godine, ali sada u aprilskim kvalifikacijama sam odigrao prvu službenu utakmicu. Osjećaj je nevjerovatan igrati pred svojom publikom za svoju državu, meni kao mladom igraču puno znači,sigurno veliko iskustvo u mojoj karijeri“, istakao je mladi igrač Gorenja.

Kako nam je ispričao, veliko je iskustvo igrati pored asova kao što su Nikola Prce i Mirsad Terzić.

„Mi mladi učimo puno od starijih, iskusnijih igrača, kao što su Nikola i Terza gdje svaki njihov savjet uvijek dobro dođe.Osjećaj je predobar jer sam kao mali sanjao da igram sa njima u reprezentaciji“, naglasio nam je Haseljić.

Plasman na Euro sigurno je prekretnica u rukometu Bosne i Hercegovine, pogotovo kada znamo priču o rukometašima koji su bez novca i podrške napravili historijski uspjeh. Kako kaže Ibrahim, našem rukometu stvarno malo fali.

„Ja se iskreno nadam da hoće otići na veći nivo i da će se stvari poboljšati, mi smo država sa velikim brojem mladih talenata željnih dokazivanja,samo nam fale sredstva da to bude na još većem nivou“, potvrdio je Haseljić.

Za kraj našeg razgovora kazao nam je da je atmosfera u reprezentaciji sada fanastična.

„Atmosfera je fantastična, Bosna i Hercegovina je prvi put na Evropakom prvenstvu,meni je drago što sam bio dio ove ekipe koja nas je odvela na Evropsko prvenstvo“, podvukao je za Radiosarajevo.ba Ibrahim Haseljić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije