Gordan Muzurović: Imamo dokaz crno na bijelo da je Nuić bio prijavljen

F. Z.
Gordan Muzurović: Imamo dokaz crno na bijelo da je Nuić bio prijavljen
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostala je bez plasmana u baraž za Svjetsko prvenstvo koje se 2019. godine igra u Njemačkoj i Danskoj zbog tehničkih propusta.

Odlukom EHF-a Švicarskoj je zbog nastupa Tomislava Nuića, koji nije bio u zapisniku, dodijeljena pobjeda službenim rezultatom 10:0. Iz našeg Saveza ističu kako je propust napravio delegat Darko Repenšek, a nakon odluke Rukometnog suda upućena je i žalba EHF-u, za koju je Savez morao izdvojiti 1.000 eura. Direktor reprezentacije Gordan Muzurović istaknuo je kako očekuje da žalbeno tijelo bude ozbiljnije od tijela koje je donijelo odluku o pobjedi Švicaraca.

"Poštujući rok koji je propisao EHF mi smo pripremili našu žalbu. Žalba je na putu za EHF i obuhvatila je kako prethodne, tako i nove segmente. Predstavlja naše očitanje na ovu kompletnu situaciju o kojoj govorimo već mjesec dana. Poslali smo je skupa s materijalima koje smo poslali prvi put. Mi smo se pozvali na određene članove pravilnika koje je propisao EHF. Koji očigledno nisu uvaženi, čak nisu ni razmatrani, prilikom obrazloženja odluke.

Sada smo napravili žalbu, koja ima sličan pravni smisao, ali je to referisanje na odluku EHF-a. Uz objektivno sagledavanje svih propusta koji su se dogodili, prije svega od strane delegata, možemo se nadati, pošto su nam pokazali da više od toga ne možemo očekivati. Pokazalo se da argumenti nisu presudni kada je u pitanju donošenje odluke. Smatramo da je žalbeno tijelo ozbiljnije od tijela koje je donijelo onakvu odluku. Imamo pravo da se nadamo da će žalba biti uvažena", kaže Muzurović i nastavlja:

"Mjesec dana pokušavam da stanem iza svojih riječi, ne otkrivajući sve skupa, da ne bi prejudiciralo određene stvari u EHF-u. Taj ticker koji EHF koristi za vođenje statistike i na koji se pozivamo je nedvojbeni dokaz, crno na bijelo, da je Tomislav Nuić bio prijavljen na tehničkom sastanku i kao takav ušao u sistem EHF-a. On se u 11 sati 13. 1. 2018. našao prijavljen na spisku na tehničkom sastanku. On je već bio u zapisniku koji je objavljen u 11 sati. Zbog toga nismo ni provjeravali sadržaj zapisnika.

Gdje se on izgubio od 11 sati do utakmice morat će objasniti delegat, ili sam EHF. Delegat je kasnije printao zapisnik u robnoj kući Omega, a donio ga je u dvoranu 11 minuta prije početka utakmice. Pravila EHF-a kažu da najmanje sat vremena prije utakmice zapisnik mora biti ponuđen na potpisivanje. To je dokaz crno na bijelo svega onoga što govorimo, a to je da je Nuić uredno prijavljen. Sada se vidi da se Nuić nalazi u sistemu EHF-a. Kako je nestao, to ne znamo. Niko od naše delegacije nema pristup EHF-u, to ima samo delegat", ističe Muzurović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije