Francuski mediji nakon ispadanja sa Eura: Poraz od Norveške je šamar

Radiosarajevo.ba
Francuski mediji nakon ispadanja sa Eura: Poraz od Norveške je šamar
Foto: EPA-EFE / Veliko slavlje Trikolora

Francuska rukometna reprezentacija jučer je senzacionalno ispala s Europskog prvenstva! Šesterostruki svjetski i trostruki europski prvaci izgubili su od Norveške 26:28 u Trondheimu i s dva poraza se zajedno s reprezentacijom Bosne i Hercegovine, kolo prije kraja, oprostili od Eura.

Ovo je najgori rezultat Trikolora na velikim takmičenjima u posljednjih 30 godina. Francuski su mediji na ovo ispadanje reagirali kao da označavaju kraj jedne generacije. 

"Plavi, ovdje je kraj", napisao je najpoznatiji sportski dnevnik na svijetu L'Equipe, koji dodaje:

"Francuska ekipa, koju je pobijedila Norveška, već je eliminirana. Katastrofalni scenarij nije izbjegnut: pobijedila ju je Norveška 28-26, što se dogodilo prvi put u njenoj historiji."

Francuzima na Euru još preostaje susret posljednjeg kola u utorak (14. januar) protiv naše Bosne i Hercegovine (18:15 sati) za treće mjesto u grupi, koje garantira tek odlazak u doigravanje za plasman na Svjetsko prvenstvo

"Francuska je ostala bez slave! Porazom od Norveške u susretu bez daha saigrači Nikole Karabatića već su eliminirani s Eura. Nisu uspjeli riješiti probleme iz prve utakmice protiv Portugala. Kraj jedne ere", piše Le Parisien.

Sličan tekst i u uglednom Le Figaru. 

"Razbijeni i eliminirani, plavci su dobili monumentalni šamar. Bez titule i treću godinu, Francuzi su pretrpjeli noćnu moru na Euru i eliminirani su nakon samo dvije utakmice", piše Le Figaro.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije