Edin Tatar najbolji golman Szczypiorno Cupa

Radiosarajevo.ba
Edin Tatar najbolji golman Szczypiorno Cupa
Facebook / Edin Tatar na dodjeli priznanja
Bosanskohercegovački golman Edin Tatar najbolji je golman turnira Szczypiorno Cup.

Tatar je pred početak ove sezone potpisao za ekipu MKS Kalisz, koja je izborila plasman u viši rang, a upravo bh. golman doveden je kao vrijedno pojačanje da ekipe ne bude samo prolaznik u prvenstvu.

Tatar je odmah na početku pokazao zašto je dvije godine vrijedio za ponajboljeg golmana poljske lige, te je na ovom turniru pokazao najbolje odbrambene sposobnosti, a ove partije vjerovatno će ga dovesti i na spisak selektora BiH Bilala Šumana za naredno okupljanje, jer je već nekoliko puta bio blizu poziva u nacionalni tim.

Prvo mjesto na turniru pripalo je ekipi Górnik Zabrze, dok je drugi bio francuski Dunkerque Handball Grand Littoral. Ekipa Zaporzhya je završila treća, a četvrto mjesto pripalo je Tatarov Kaliszu. Na petom mjestu su još dva bh. internacionalca Nikola Prce i Marko Panić sa svojim Azotyjem iz Pulawyja. Šesti je Zaglebie Lubin, dok je sedmi Pogon Szczecin, a posljednjeplasirani je tim Nielba Wagrowiec.

Inače, što se tiče Panića on se odlično pokazao u debiju za novi klub, a u tri meča na turniru u Kaliszu postigao je 15 golova, odnosno po pet u svakom meču, dok je Nikola Prce postigao ukupno četiri gola.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije