Dodik: Uvjeren sam da stvaramo pretpostavke za osvajanje prvenstava

Radiosarajevo.ba
Dodik: Uvjeren sam da stvaramo pretpostavke za osvajanje prvenstava
U Banjoj Luci je večeras održano donatorsko veče za Rukometni klub Borac na kojem su učestvovale brojne zvanice iz društveno-političkog, kulturnog i sportskog života.

Među specijalnim gostima bio je legendarni Borčev golman i osvajač zlatne olimpijske medalje Abas Arslanagić.

Predsjednik RS-a Milorad Dodik uvjeren je da će ovo donatorsko veče doprinijeti klubu da se riješi prethodnih dugovanja i "stvori neophodne pretpostavke za osvajanje prvenstava na lokalnom i regionalnom nivou".

Dodik je istakao da Borac zaslužuje pažnju lokalne zajednice i manjeg bh. entiteta jer je riječ o klubu s bogatom tradicijom i osvojenim titulama među kojima je i naslov europskog prvaka 1976.

"Iznjedrio je mnogo reprezentativaca bivše Јugoslavije, olimpijskih pobjednika", podsjetio je Dodik.

Premijerka RS-a Željka Cvijanović rekla je da je Vlada podržala donatorsko veče za Rukometni klub Borac sa 50.000 KM i istakla da Vlada u kontinuitetu podržava sportske kolektive u RS-u.

Banjalučki velikan je simbol grada na Vrbasu i bh. rukometa. Titula europskog prvaka iz 1976.godine najvredniji je u bogatoj Borčevoj historiji i uspomena na najslavnije dane banjalučkog kluba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije