Dobro nam došli sjajni momci: Rukometni Zmajevi stigli u Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Dobro nam došli sjajni momci: Rukometni Zmajevi stigli u Sarajevo
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Zmajevi stigli!

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se prvi put na Europsko prvenstvo, nakon što je Zmajevi večeras pobijedili Češku sa 24:23.

Zmajevi su sletjeli na sarajevski aerodrom nakon jučerašnjeg trijumfa.

Čestitke pljušte sa svih strana, mnogi se naklanjaju ovim sjajnim momcima.

Rukometne zmajeve na Međunarodnom aerodromu Sarajevo dočekao je veliki broj građana. 

Selektor rukometne reprezentacije BiH Bilal Šuman ovom prilikom kazao je da su sad prioriteti drugačiji, ciljevi su veći, želimo da uđemo u drugi krug na Evropskom prvenstvu.

"Želim da podsjetim javnost da smo ove kvalifikacije odigrali bez 4-5 standardnih reprezentativaca. Vrlo važno je ono što nas očekuje, još jednom čestitke momcima, svima nama. Nadam se da stvarno želimo da budemo pravi, bilo nam je teško, ali ne bi sad o problemima pričao. Još jednom hvala na lijepom dočeku“, kazao je Šuman.

Reprezentativac Nikola Prce poručio je da "nema šta puno reći.

"Malo smo još neispavani ne od slavlja već od puta. Hvala Tuzli koja je bila domaćin ovih kvalifikacija, hvala saigračima i stručnom stožeru. Kad niko od nas ništa ne očekuje, mi odigramo dobro, pobijedili smo dobru Češku. Hvala još jednom svima", poručio je Prce.

 

Kapiten Zmajeva Mirsad Terzić istakao je da je uvijek teško poslije selektora nešto reći.

"Jer se on dotakne svega. Mogu svima da se zahvalim na pažnji. Bilo je teškim momenata, ali ne znam jesmo li ikad ovako dočekani na aerodromu, gdje je upriličena press konferencija. Želim se zahvaliti svim saigračima, i onima koji su bili s nama i onima koji nisu. Ja znam da je uvijek teže biti ispred televizije negoli na terenu. Za mene lično je važno pobjedom okončati sezonu i na odmor otići nasmijan", poručio je Terzić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije