Danas ćemo saznati idu li rukometni Zmajevi na Europsko prvenstvo

Radiosarajevo.ba
Danas ćemo saznati idu li rukometni Zmajevi na Europsko prvenstvo
Foto: EPA-EFE / Bjelorusija - BiH

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će gostovati kod reprezentacije Češke Republike u kvalifikacijama za Europsko ptvenstvo koje se igra naredne godine.

Izabranici Bilala Šumana nalazae se na trećoj poziciji i dovoljan im je jedan bod da izbore plasman na smotru najboljih reprezentacija Starog kontinenta. Ipak, do plasmana na Europsko prvenstvo možemo doći čak i u slučaju poraza, ali tada bi dosta ovisili o rezultatima drugih reprezentacija.

Do sada na listi najboljih trećeplasiranih reprezentacija naš tim ima dva boda zahvaljujući pobjedi protiv Bjelorusije na početku kvalifikacija. Bodovi protiv posljednjeplasirane reprezentacije se brišu, pa smo ostali bez četiri boda protiv Finske.

U slučaju da izgubimo večeras u Češkoj našim momcima je potrebno da Poljska na svom terenu dobije Izrael, a Island Tursku. Da Italija izgubi od Mađarske, a ne bi bilo loše ni da Latvija bude bolja od Holandije, ili Crna Gora na svom terenu od Ukrajine.

Utakmica protiv Češke u Ostravi počet će u 18 sati.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije