Čabaravdić: Protiv Slavije potvrditi da smo lideri

Radiosarajevo.ba
Čabaravdić: Protiv Slavije potvrditi da smo lideri
Foto: RK Bosna Visoko / Bosna iz Visokog u nedjelju protiv Slavije

U okviru 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše, lider na tabeli RK Bosna Visoko dočekuje ekipu Slavije iz Istočnog Sarajeva. Bosna je u srijedu poražena u Kupu od Borca na domaćem terenu sa 24:28, ali nema vremena za žaljenje, jer je tempo ubrzan, a to ističe i krilni igrač Visočana Kerim Čabaravdić.

"Imali smo svoje šanse u meču sa Borcem, ali jednostavno nismo bili na očekivanom nivou. Bili smo i oslabljeni igrački, tako da nismo uspjeli da napravimo prednost pred revanš. Mi nemamo vremena da razmišljamo o tom meču, ali ni o revanšu, jer nas čeka duel protiv Slavije.

Oni jesu posljednjeplasirani na tabeli, ali su se u pauzi pojačali i u prva tri proljetna kola pokazali da su vrlo neugodan tim. Odigrali su dobro u Živinicama i Doboju, te pobijedili Leotar, tako da je jasno da se radi o kvalitetnom timu. Ne smijemo se opustiti, niti potcijeniti Slaviju. A s druge strane realnost je da smo mi lideri na tabeli i da moramo pobijediti u ovom meču. Moramo nastaviti dokazivati da smo zasluženo prvoplasirani tim",  rekao je Čabaravdić.

Utakmica Bosna Visoko - Slavija igra se u nedjelju, 10. marta, od 17.30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije