Bravo, majstore: Mirsad Terzić u finalu Lige prvaka, Veszprem čeka protivnika

Anadolija
Bravo, majstore: Mirsad Terzić u finalu Lige prvaka, Veszprem čeka protivnika
Facebook / Mirsad Terzić

Veszprem je prvi finalista ovosezonskog izdanja Lige šampiona za rukometaše. Mađarski šampion je u današnjem polufinalu Final Foura, koji se igra u Kolnu, savladao Vive Kielce rezultatom 33:30 (13:13).

Tako je bh. reprezentativac Mirsad Terzić u svom petom nastupu na Final Fouru stigao do trećeg finala.

Veszprem je sjajno otvorio utakmicu i poveo sa 4:0, da bi se nešto kasnije Kielce serijom od 7:1 vratili u igru, čak šta više i poveli 8:10. Ipak, na odmor se otišlo sa neriješenih 13:13. Na otvaranju drugog poluvremena rivali su bili u egalu, da bi se potom mađarski predstavnik odvojio na 22:18 i prednost sačuvao do kraja.

Fenomenalnu utakmicu odigrao je srbijanski reprezentativac Petar Nenadić koji je sa 12 golova vodio Veszprem do trijumfa. Na drugoj strani izdvojio se Alex Dujshebaev koji je postigao sedam golova.

U drugom polufinalu sa početkom u 18 sati sastaće se Barcelona i Vardar. Finale je na programu sutra u 18 sati, a utakmica za treće mjesto nešto ranije u 15.15.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije