Bosna i Hercegovina danas protiv Portugala: Nemamo šta da izgubimo!

Fena
Bosna i Hercegovina danas protiv Portugala: Nemamo šta da izgubimo!
Arhiv / Zmajevi saznali protivnike u borbi za Euro 2022

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas protiv selekcije Portugala u norveškom Trondheimu igra drugi susret na 14. evropskom prvenstvu, koje se još igra u Austriji i Švedskoj.

U debitantskom nastupu na EP-u rukometaši Bosne i Hercegovine prije dva dana su u D-grupi poraženi od favorizirane domaće selekcije Norveške sa 32:26, dok je Portugal napravio najveću senzaciju u dosadašnjem dijelu takmičenja savladavši Francusku sa 28:25.

Hrabri Zmajevi poraženi u debiju na Europskom prvenstvu

Iako bosanskohercegovačke rukometaše očekuje težak zadatak protiv veoma kvalitetne selekcije Portugala, selektor Bilal Šuman vjeruje da njegovi izabranici borbenom igrom mogu ostvarti dobar rezultat.

"Imamo šansu da napravimo nešto odlično, to bi bila pobjeda, tako da bi se situacija u grupi totalno okrenula. Postoji ogromna želja da odigramo što bolje. I mi imamo ambicije, nemamo šta da izgubimo u ovom meču. Želimo da iskažemo borbenost za koju mislim da nam ne nedostaje", kazao je Šuman.

Šuman: Imamo šansu da napravimo nešto odlično!

Utakmica 2. kola Bosna i Hercegovina - Portugal igra se danas od 16 sati. U drugom susret D grupe sastaju se Francuska i Norveška (18.15).

Danas se igraju susreti 2. kola i u grupama B i F, sastaju se:

B-grupa:

16.00 Češka – Sjeverna Makedonija
18.15 Austrija – Ukrajina

F-grupa:

16.00 Švicarska – Poljska
18.15 Švedska – Slovenija

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije