Bjelorusija rutinski savladala Zmajeve i plasirala se na Europsko prvenstvo

Radiosarajevo.ba
Bjelorusija rutinski savladala Zmajeve i plasirala se na Europsko prvenstvo
FOTO: Radiosarajevo.ba / Detalji sa utakmice iz Mejdana

Rukometna reprezentacija BiH večeras je u krcatom tuzlanskom Mejdanu poražena od Bjelorusije (31:25) u utakmici petog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, te je tako odgođen plasman na smotru najboljih evropskih selekcija. Odluka će pasti u zadnjem kolu u kojem Zmajevi igraju protiv Češke u Ostravi.

Igrao se gol za gol na početku utakmice, a onda su se Bjelorusi odlijepili na četiri gola razlike. Polako se topila prednost gostiju, te je BiH izjednačila na 8:8. Zmajevi nisu dugo držali rezultatski egal, te su se gosti ponovo odvojili na nekoliko golova prednosti, a prije odlaska na odmor BiH je imala pet golova zaostatka (12:17).

Drugo poluvrijeme otvoreno je golom Bjelorusije, koja je dugo u drugom dijelu držala prednost od četiri-pet golova razlike. Zmajevi su uspjeli doći do tri gola zaostatka, no primili smo neke naivne golove, a Bjelorusija je ubrzo otišla i do maksimalnih sedam golova prednosti. Na kraju je završeno sa šest golova razlike (31:25).

Bjelorusija je večeras bila bolja i zasluženo slavila u Mejdanu. Može se reći da im je sve išlo od ruke, dok sa druge strane reprezentacija Bosne i Hercegovine veoma loše je odigrala u odbrani, te je to glavni razlog poraza izabranika selektora Bilala Šumana,

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije