Bjelorusija prejaka za Crnu Goru

Anadolija
Bjelorusija prejaka za Crnu Goru
Foto: Anadolija / Sa utakmice

Rukometna reprezentacija Crne Gore u utakmici odluke protiv Bjelorusije u trećem kolu grupe “A“ nije uspjela doći do trijumfa koji bi je odveo u drugi krug Evropskog prvenstva. Bjelorusi su u Grazu slavili rezultatom 36:27 i osigurali plasman među najboljih 12 evropskih reprezentacija.

Crna Gora sjajno otvara utakmicu sa dvije dobre odbrane i dva brza gola iz kontre za vodstvo 2:0. No, Bjelorusija ekspresno izjednačava na 2:2. U desetoj minuti, predvođeni dvojcem Nebojša Simić na golu i Vasko Ševaljević u napadu, ponovo dolaze do dva gola prednosti (6:4). Opet je uslijedio period bolje igre Bjelorusa, nakon kojeg u 17. minuti stižu do vodstva 8:6.

Bjelorusija je nastavila u sjajnom ritmu, pogotovo u odbrani za koju Crna Gora nije imala rješenja, pa je u 21. minuti velikih četiri razlike (11:7). Raspoloženi Bjelorusi do kraja prvog dijela uspijevaju povećati na šest golova prednosti (17:11), i tako dovesti Crnogorce u veoma neugodnu situaciju uoči drugih 30 minuta.

“Lavovi“ su agresivno otvorili drugo poluvrijeme u namjeri da probaju što prije smanjiti zaostatak, ali je protivnik smirenom i pametnom igrom održavao prednost, pa je čak u 38. minuti i povećao na osam golova (22:14). Tada je bilo jasno da je pobjednik susreta i samim tim putnik u grupu “I“ u Beču poznat. Na kraju Bjelorusija je slavila sa ubjedljivih devet razlike (36:27).

U drugoj utakmici trećeg kola grupe “A“, koja nema nikakvog rezultatskog značaja, sastaće se Srbija i Hrvatska sa početkom u 20.30 sati.

Poredak grupe “A“: Hrvatska 4 boda (utakmica manje), Bjelorusija 4, Crna Gora 2, Srbija 0 (-1).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije