Bivši direktor rukometnih Zmajeva: Nije vrijeme za prepucavanja

A. S.
Bivši direktor rukometnih Zmajeva: Nije vrijeme za prepucavanja
Radiosarajevo.ba / Gordan Muzurović

Nakon veličanstvenog uspjeha rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i plasmana na Europsko prvenstvo, kontaktirali smo Gordana Muzurovića, bivšeg direktora reprezentacije BiH, koji je za naš portal komentirao historijski plasman na Euro.

"Prije svega bih rekao da je istorijski plasman naše rukometne reprezentacije trenutak u kojem treba uživati i uputiti iskrene čestitke prije svega selektoru i igračima kao i svim ljudima koji su u operativnom, administrativnom i svakom drugom smislu dali svoj doprinos za istvareni rezultat! Lično mislim da nije vrijeme za "prepucavanja" i kvarenje ove radosti i uživanja u uspjehu! Ova država je definitivno željna ovakvih rezultata i vijesti koje obilnom čovjeku donose osmijeh na lice i puni mu srce, jer za ovakve uspjehe i radovanja nemamo baš često priliku!

Gordan_Muzurovic_Fena.JPG - undefinedFoto: Fena

Ponos i zadovoljstvo zbog plasmana treba da posluži kao energija za vrijeme koje dolazi, a ne u naprijed da stvaramo atmosferu negativnosti jer će januar iduće godine doći dok udarimo dlanom o dlan, i valja nam ispratiti repku na EP!", kaže Muzurović za Radiosarajevo.ba.

On smatra da ovaj uspjeh treba iskoristiti i napraviti kvalitetnu analizu stanja u bh. rukometu.

"Hladne glave, locirati sve, opterećavajuće probleme i uraditi sve da se u naš rukomet uvede sistem po kojem će stvari funkcionisati! Država u svakom slučaju mora preuzeti svoju odgovornost i shvatiti da jedino kroz kvalitetnu brigu o sportu možemo napraviti kvalitetan iskorak i ići rame uz rame sa ostatkom evropskog i svjetskog sporta!

Naši rukometaši zaslužuju svaku pohvalu i sve čestitke ali nikada više se ne smije dozvoliti da dođu u situaciju u kojoj su bili i budu prepušteni improvizaciji! Oni to prosto ne zaslužuju, baš kao i ostali sportisti koji na častan način prezentuju našu zemlju!

Zato sam duboko ubjeđen da ovaj veličanstveni trenutak, treba iskoristiti optimalno i na krilima ovog uspjeha cijelu priču sistematizovati i omogućiti našim sportistima da prije svega imaju normalne uslove za funkcionisanje kako bi nas dostojno predstavljali širom svijeta na najjačim sportskim natjecanjima! I to sportisti i ovaj narod naprosto to zaslužuju! Još jednom, u ovom trenutku napoj reprezentaciji treba izraziti najdublje poštovanje a odmah potom krenuti u sistematizaciju odnosa i načina djelovanja", rekao je Muzurović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije