Benjamin Burić nakon slavlja Zmajeva: Zaslužili smo Svjetsko prvenstvo

Radiosarajevo.ba
Benjamin Burić nakon slavlja Zmajeva: Zaslužili smo Svjetsko prvenstvo
Veliku pobjedu nad Švicarskom izvojevali su reprezentativci Bosne i Hercegovine, koji su slavljem pri rezultatu od 21:15 u drugoj utakmici dvomeča uspjeli stići do baraža za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj naredne godine.

Na taj način, kao prvi iz grupe 6 Zmajevi će sačekati svog protivnika u baražu, preko kojeg će tražiti prolaz na rukometni Mundijal, a najbolji pojedinac bh. rukometaša u večerašnjoj utakmici golman Benjamin Burić kazao je kako smatra da to svi u BiH zaslužuju.

Inače, Burić je imao ogroman broj odbrana na ovoj utakmici, te je predvodio sjajnu fazu odbrane koja je i donijela pobjedu Zmajevima.

"Samo 20 odbrana sam imao? Odlično smo se spremali za Švicarsku, odbrana je igrala fantastično i mislim da je ovo odličan put za prolazak BiH na Svjetsko prvenstvo. Ja se iskreno nadam da mi to možemo učiniti, prolaze nam godine, a ne igramo velika takmičenja i mislim da smo i mi, i publika, i svi u BiH zaslužiliti takvu vrstu slavlja", zaključio je Burić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije