Benjamin Burić blizu potpisa za Flensburg

Anadolija
Benjamin Burić blizu potpisa za Flensburg
Benjamin Burić (26), golman rukometne reprezentacije BiH, prema medijskim navodima, nalazi se blizu potpisa ugovora sa njemačkim velikanom Flensburgom.

Ukoliko do takve saradnje i dođe ona bi startovala od naredne sezone, dok će ove, kao i prošle Burić stajati na golu Wetzlara.

Burić se trenutno nalazi na pripremama sa Wetzlarom u Portugalu, ali je kratko za rekao:

“Iskreno u ovom trenutku ne mogu ništa potvrditi, osim da postoje određeni kontakti sa Flensburgom.“

Burić je prošle godine stigao u Njemačku iz slovenačkog Gorenja Velenja i imao sjajnu sezonu na golu Wetzlara. U izboru uglednog njemačkog rukometnog časopisa “Handballwoche“ proglašen je za najboljeg golmana Bundeslige, i to u konkurenciji čuvara mreže kakvi su Niklas Landin, Andreas Palicka, Mattias Andersson, Silvio Heinevetter, Johan Sjostrand, Andreas Wollf, Johannes Bitter...

Benjamin Burić je zajedno sa bratom blizancem rukometnu karijeru počeo u rodnom Maglaju, odakle su prešli u Izviđač, pa banjalučki Borac i Gorenje. Putevi su im se razišli prošle godine kada je Benjamin stao na gol Wetzlara, Senjamin koji je pivot otišao u francuski Nantes.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije