Austrijski selektor uoči susreta odluke: Bosanci su rukometna nacija

J. M.
Austrijski selektor uoči susreta odluke: Bosanci su rukometna nacija
/ Patrekur Johannesson, selektor Austrije (twitter)
U subotu se u bečkoj Albert-Schultz-Halle igra odlučujuća utakmica kvalifikacija za Europsko rukometno prvenstvo u Hrvatskoj, a protivnici su reprezentacije Austrije i BiH.

U taboru Austrije s dosta optimizma očekuju majstoricu: Pobjedom nad Finskom 39:36 došli su u poziciju da im u duelu s pulenimna Bilala Šumana odgovara i neriješen rezultat zbog trijumfa u prvoj utakmici u Skenderiji 23:22.

Islanđanin Patrekur Johannesson, selektor Austrije, s nestrpljenjem očekuje utakmicu protiv BiH.

"Ovakve odlučujuće utakmice, koje donose sve ili ništa, predstavljaju najveći užitak. Atmosfera u dvorani bit će sjajna, trebamo podršku jer će i Bosanci imati dosta svojih navijača", rekao je Johannesson.

Islandski stručnjak smatra da će za pobjedu protiv BiH trebati mnogo bolja igra nego su je njegovi puleni prikazali u Finskoj. Akcent je stavio na bolju odbranu i veći doprinos austrijskih golmana, makar kaže da su protiv Finske "dozirano kontrolirali utakmicu". Za reprezentaciju BiH ima samo riječi pohvale.

"Bosanci su rukometna nacija. Imaju veoma dobru rukometnu školu i dosta igrača s internacionalnim iskustvom. Gledao sam uživo kako su u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2015. godine pobijedili moj Island. Ne treba trošiti riječi, reprezentacija BiH je veoma dobra ekipa", rekao je Johannesson, dok je krilni igrač Robert Weber dodao da je "za pobjedu protiv BiH potrebno odigrati dvije klase bolje nego s Finskom".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije