Analiza našeg prvog protivnika: Od kojeg Norvežanina Zmajevima prijeti opasnost

O. K.
Analiza našeg prvog protivnika: Od kojeg Norvežanina Zmajevima prijeti opasnost
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Magnus Jondal

Prvi protivnik na premijernom nastupu Zmajeva na rukometnom Euru 2020 bit će reprezentacija Norveške. Utakmicu sa Norvežanima naša reprezentacija igra u Trondheimu, gdje će naši protivnici imati prednost domaćeg terena.

Norvežani, koje s klupe predvodi Christian Berge, koji na klupi ove skandinavske zemlje sjedi već šest godina.

Berge je kao kapiten predvodio Norvešku na Svjetskom prvenstvu 1999. godine kada su završili na 17. mjestu.

Ove godine Norvežani dolaze podmlađeni, prosjek godina ekipe je 25 godina, a najveću opasnost za našu reprezentaciju predstavljat će lijevo krilo reprezentacije i kapiten reprezentacije Magnus Jondal koji igra za njemački SG Flensburg.

Za reprezentaciju Norveške upisao je 146 nastupa i postigao je 453 golova, dok je najbolji strijelac reprzentacije Norveške Kristian Bjornsen koji je postigao 500 golova.

Norvežani u svojoj historiji iza sebe nemaju zlatnu medalju, ali imaju dvije srebrene i aktuelni su svjetski viceprvaci.

Igru koji prikazuju je tvrda, njihov napad uvijek ide preko krila i bekova koji su izuzetno pokretljivi, dok je njihova odbrana na čelu sa golmanima Severasom i Christensenom izuzetno čvrsta I također pokretljiva te se treba pripaziti brzih kontri.

Napad jeste jedna od mana naše reprezentacije, pogotovo u njegovoj ranoj fazi, te će zasigurno to biti jedan od najvećih izazova.

Naša prednost jeste odbrana na čelu sa Benjaminom Burićem za kojeg se nadamo da će biti u dobroj formi i da će se razbraniti.

Norveška će se sa Francuskom boriti za prvo mjesto u grupi i poneseni navijanjem domaće publike zasigurno će moći da se nose sa Francuzima, ali i našom reprezentacijom.

 

 

Za nastup na ovogodišnjem Euru Berge je pozvao sljedeće igrače:

Golmani: Kristian Sæverås, Espen Christensen, Torbjørn Bergerud.

Bekovi: Sander Sagosen, Sander Andreassen Øverjordet, William Aar, Gøran Johannessen, Christian O'Sullivan, Eivind Tangen, Harald Reinkind, Magnus Abelvik Rød.

Krila: Kevin Gulliksen, Magnus Jøndal (kapiten), Kristian Bjørnsen, Alexander Blonz.

Pivoti: Tom Kåre Nikolaisen, Petter Øverby, Magnus Gullerud.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije