Prce za Radiosarajevo.ba: Ostajem li među Zmajevima? Zavisi od...

Almir Sokolović
Prce za Radiosarajevo.ba: Ostajem li među Zmajevima? Zavisi od...
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Nikola Prce za Radiosarajevo.ba

Dovoljno je samo kazati - Nikola Prce... Kada se spomene ime i prezime najboljeg rukometnog reprezentativca Bosne i Hercegovine, mnogi ustanu. Najviše iz poštovanja prema svemu što je dao za ovu zemlju, koliko je voli i kako srcem nosi dres rukometnih Zmajeva. 

Po dolasku u Sarajevo sa Europskog prvenstva u rukometu Nikola Prce je za Radiosarajevo.ba govorio o rezultatima protiv Norveške, Portugala i Francuske u Trondheimu, šta je to nedostajalo pa da Zmajevi i dalje igraju na Euru, favoritima za zlato, ostanku u reprezentaciji Bosne i Hercegovine. 

Veliko priznanje: Nikola Prce sedmi strijelac grupne faze Eura 2020

Grupna faza Europskog rukometnog prvenstva 2020 godine završena je prije dva dana, a reprezentacija Bosne i Hercegovine svoj premijerni nastup završila je svoj nastup sa tri poraza. Ipak, navijači u BiH nisu razočarani ni učinkom a ni igrom koju su izabranici Bilala Šumana pokazali na minulim utakmicama.

Prije razgovora podvukli smo bitan podatak - našu reprezentaciju u grupnoj fazi predvodili su Nikola Prce i Marko Panić, koji su postigli najviše golova. Nikola je uvršten u Top deset strijelaca grupne faze sa 18 postignutih pogodaka, a Prce je zauzeo sedmo mjesto.

Radiosarajevo.ba: Nikola, ovaj podatak da ste u vrhu liste strijelaca je vrijedan svakog respekta. 

Prce: Lijepo je to sve čuti, ali bi bilo još ljepše da smo ostali na Euru. Kada se sve ovo sabere i nije bilo loše, ali ostaje žal za nekim prilikama koje smo imali.

Radiosarajevo.ba: Kraći rezime našeg nastupa na Europskom prvenstvu?

Prce: Prije samog Europskog prvenstva znali smo da će biti teško, jer smo bili u najtežoj grupi na Euru. Tri poraza su tri poraza. Nećemo govoriti sada "eto igrali smo na Euru i super je bilo". U sve tri utakmice možemo biti zadovoljni igrom, ali samo u nekih 40 minuta. Nismo mi neka velesila u rukometu da možemo 60 minuta držati visok nivo igre. 

Radiosarajevo.ba: Za kojom utakmicom najviše žalite? Hoćemo li sanjati onih 14:12 protiv Portugala i napad za 15:12?

Prce: Možda su Portugalci opuštenije ušli u našu utakmicu, pa smo došli do tog vodstva i prilike da dođemo do pobjede.  Mi smo odlično otvorili drugo poluvrijeme, ali nas je crna rupa od tih nekih 10 minuta koštala pobjede. Tako je to na velikim natjecanjima.

Radiosarajevo.ba: Sa Eura su zajedno sa naša otišli i Francuzi i Danci? 

Prce: Oba ispadanja su veliko iznenađenje. Posebno se to odnosi na Francuze. ma i Danci su me iznanadili. Do posljednjeg kola sam u njih vjerovao da mogu prići dalje, ako samza Trikolore znao da su ispali već nakon drugog kola kao i mi. 

Radiosarajevo.ba: Ko je sada prvi favorit za zlato prema vašem mišljenju?

Prce: Sada se, nakon ispadanja Francuske i Danske, situacija malo mijenja. Meni se lično dopada kako igra Norveška. Tu je i Hrvatska. Njemačka je odlična. Bit će zanimljivo, a među njima treba prati novog prvaka Europe. 

Radiosarajevo.ba: Hoćemo li Nikolu i dalje gledati u dresu reprezentacije BiH?

Prce: Zaista, ne znam da li ću i dalje igrati. Zavisi od zdravlja i selektora. Bože samo zdravlja... 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije