Perić: Želimo uživati u igri i pokušati pobijediti Portugal

Fena
Perić: Želimo uživati u igri i pokušati pobijediti Portugal

Debitantski nastup na Evropskom prvenstvu za nas je veliko iskustvo. To je nešto veliko, a naravno rezultat pokazuje stvarno stanje, rekao je pivot rukometne reprezentacije BiH Senjamin Burić nakon poraza u prvom meču EP-a od Norveške u Trondheimu 32:26.

"Na početku smo igrali dobro u napadu, ali smo potom napravili previše grešaka iz kojih smo primili mnogo golova iz kontranapada", dodao je Burić.

Kada je u pitanju naredni meč s Portugalom, reprezentativac BiH očekuje još jednu tešku utakmicu.

"Pripremit ćemo se dobro. Zaista želimo osvojiti bodove na Euru", kazao je.

Centralni bek Josip Perić zahvalio je navijačima na podršci u Trondheimu.

"Bilo je odlično vidjeti toliko bh. navijača ovdje, mnogi od njih tu žive, a neki su došli iz BiH. Nadam se da će ponovo doći i da ćemo ih usrećiti", rekao je Perić.

Za prvi nastup na Euru kaže da za njega predstavlja veliko iskustvo.

"Naravno da smo tužni zbog poraza, ali možemo biti sretni jer smo tu. Norveška je kvalitetna reprezentacija, nismo odigrali tako loše protiv velike ekipe. Želimo sada da uživamo u igri i pokušamo pobijediti Portugal, istakao je Perić.

Reprezentacija BiH u debitantskom nastupu na Evropskom prvenstvu poražena je od Norveške sa 32:26. U narednom meču u nedjelju od 16 sati igra s Portugalom, a grupnu fazu završava u utorak susretom s Francuskom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije