Marko Tarabochia iz Trondhajma: Možemo iznenaditi Norvešku, srcem i znanjem

A. Sokolović
Marko Tarabochia iz Trondhajma: Možemo iznenaditi Norvešku, srcem i znanjem
Foto: EPA-EFE / Marko Tarabochia

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 20.30 sati u Trondhajmu igra prvu, historijsku, utakmicu na Europskom prvenstvu.

Protivnik naših hrabrih Zmajeva, koji su nas do sada bezbroj puta oduševili, su domaćini - Norvežani

Danas je veliki dan za Bosnu i Hercegovinu: Sretno, Zmajevi u Trondhajmu

Idemo do pobjede, jer vi ste ponos nacije (VIDEO)

Uoči ove veoma važne utakmice na Euru 2020 razgovarali smo sa reprezentativcem Markom Tarabochijom, koji se tri dana s ostalim igračima nalazi u Trondhajmu. 

Nakon što mu je istekao ugovor sa Wislom Plock i poslije oporavka od povrede, iskusni srednji bek je potpisao za mađarski Csurgoi.

Tarabochia je ranije nastupao u Zagrebu, Mariboru, Azoty Pulawyju, Wisli Plock, te Sesvetama od oktobra ove godine, a sada se odlučio za odlazak u Mađarsku gdje će mu saigrač biti bh. pivotmen Gafar Hadžiomerović.

Tarabochia već ima jednu medalju sa velikih takmičenja. Kao junior Hrvatske osvojio je srebrenu medalju na Svjetskom prvenstvu 2007. godine, a od 2015. igra za Bosnu i Hercegovinu.

Radiosarajevo.ba: Marko, kakva je atmosfera u reprezentaciji uoči večerašnjeg duela sa Norveškom?

Tarabochia: Kao i uvijek, fantastična... Već smo obavili dva treninga, polako smo se upoznali sa dvoranom, koja je odlična, i sve ide prema planu. Trening je prošao u uigravanju nekih taktičkih varijanti sa profesorom (selektor Bilal Šuman, opa. a.). Naravno, sve sa mnogo zabave i smijeha. 

Radiosarajevo.ba: BiH se nalazi u teškoj grupi sa Francuskom, Norveškom i Portugalom. Šta možete napraviti u tri susreta?

Tarabochia: Nadam se najboljem. Debitanti smo na Europskom prvenstvu, ali se zaista tako i ne osjećamo. Igrali smo već na Svjetskom prvenstvu i plasman na Euro je samo nastavak naše sjajne serije.  

Radiosarajevo.ba: Koliko može sjajan nastup u Poreču, te remi sa Hrvatskom, donijeti dobrog uoči nastupa na Euru?

Tarabochia: Poreč je pokazao da smo veliki. Ekipa je tu sve vrijeme, igramo dobro već duže vrijeme i to ćem odokazati i na Euru. 

Radiosarajevo.ba: Kažete da je dvorana fantastična, kakvi su uvjeti u hotelu?

Tarabochia: Sve je na vrhunskom nivou. Hotel je odličan, sa prekrasnim pogledom na more. Baš iz sobe, sada kada razgovaramo, gledam na prekrasni Trondhajm Fjord. Reprezentacija je dobila i službeno vozilo, u dvorani imamo i službenu prostoriju za sastanke, sve je idealno. 

Radiosarajevo.ba: Norveška je favorit, svjesni smo da imaju i veće iskustvo. Šta nam možete obećati večeras?

Tarabochia: Možemo očekivati veliku borbu i to u ime svih igrača mogu obećati. Spremni smo za velika poteze i dat ćemo sve od sebe. Gledat ćemo do utakmice i njehove snimke, još bolje ih upoznati i Vikinzi nisu nepobjedivi. Ako dobru odbranu odigramo, sve je moguče. Srcem i znanjem ih možemo iznenaditi. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije