Lijepa vijest iz Norveške: Zmajevi nositelji u kvalifikacijama za baraž za SP

Radiosarajevo.ba
Lijepa vijest iz Norveške: Zmajevi nositelji u kvalifikacijama za baraž za SP
Foto: EPA-EFE / Zmajevi nositelj u kvalifikacijama za baraž za SP

Iako su na Europskom prvenstvu izgubili sve tri utakmice, rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je saznala lijepu vijest – Zmajevi će biti nositelji u kvalifikacijama za baraž za Svjetsko prvenstvo 2021. u Egiptu.  

Europska rukometna federacija (EHF) je objavila da će se kvalifikacije za baraž igrati 15. i 16. aprila, a revanši su na programu 18. i 19. Aprila, te da će BiH biti jedan od pet nositelja u kvalifikacijama za baraž.

Pored Bosne i Hercegovine nositelji će još biti naše komšije Srbijanci, te Ukrajina i Poljska. Petog nositelja dobit ćemo između Rusije i Latvije.

Puleni Bilala Šumana su saznali i četiri potencijala rivala. To su Izrael, Litvanija, Rumunija i Turska. Peti mogući protivnik našoj reprezentaciji boit će najslabija selekcija s ovog europskog prvenstva, a to je trenutno Latvija.

Pobjednici kvalifikacija plasirat će se u baraž i tamo će im se pridružiti 13 selekcija sa Europskog prvenstva koje se nisu kvalificirale na Mundijal.

Susreti baraža igrat će se u junu 2020. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije